V sobotu do Přerova

Druhou polovinu jara zahájíme v Přerově a všichni víme, že tady už končí legrace. Jeseník bojuje o záchranu divize a pro pozici do závěrečných bojů i pro posílení sebevědomí je naprosto klíčové, aby náš tým zápas v Přerově výsledkově zvládl.

„Remíza v naší situaci nic neřeší, cílem bude konečně vyhrát na hřišti soupeře a přivézt tři body,“ hlásí trenér Petr Ševčík. Zároveň ví, že domácí jsou ve stejném rozpoložení, v dosavadním průběhu jara ještě nevyhrál a hodlá tuto bilanci zlomit právě v zásadním záchranářském střetu s Jeseníkem. „Je to bojovný tým, žádná ořezávátka a kluky připravujeme na to, že tento zápas bude bolet. Hlavní je zachovat chladnou hlavu a nenechat se strhnout k nějakému lítání po hřišti. Chceme ukázat účelný a jednoduchý fotbal, který umíme, ale který se nám v posledních zápasech nedařil,“ shrnul základní plány do utkání jesenický kouč.

Stav kapitána Kuby Karakasidise stále neumožňuje, aby se náš nejzkušenější hráč zapojil do hry. Zraněný zůstává také Vladimír Novák, který se až příští týden zapojí do tréninku. Třetím do party marodů je gólman Michael Vrána, který sice bude připraven na lavičce, ale stav jeho ramena není optimální. Zcela fit už je Pavel Kysela, autor vítězného gólu do přerovské sítě v podzimním vzájemném utkání. „Sestava se zřejmě nebude o moc lišit od té z posledních dvou utkání,“ dodal trenér Ševčík.

Přerovský klub zažil velmi horkou zimu, když nové vedení klubu zjistilo závažné nedostatky v hospodaření pod minulým vedením. Následovalo vyšetřování, trestní oznámení, ale také ztráta bodů v divizi. Fotbalová asociace potrestala Viktorku odečtem tří bodů za neplacení sběrných faktur. Současné vedení nicméně všechny dluhy splatilo, proti trestu se odvolalo a čeká, zda odvolací komise žádosti vyhoví a body Přerovu vrátí. V minulém kole Viktorka prohrála derby v Hranicích 2:6. O zajímavém utkání referoval Přerovský deník – čtěte zde. Předtím Přerov čtyřikrát za sebou remizoval 1:1 a mimo jiné obral o body i lídra soutěže Valmez.

Podzimní vzájemné utkání:
Jeseník – Přerov 1 : 0

Jarní bilance Přerova:
Frýdlant – Přerov 0 : 0 (dohrávka podzimu)
Přerov – Nový Jičín 0 : 3
Kozlovice – Přerov 2 : 0
Přerov – Rýmařov 1 : 1
Nové Sady – Přerov 1 : 1
Petrovice – Přerov 1 : 1
Přerov – Val. Meziříčí 1 : 1
Hranice – Přerov 6 : 2

Jarní bilance Jeseníku:
Jeseník – Opava B 2 : 1
Šumperk – Jeseník 3 : 1
Jeseník – D.Benešov 3 : 0
Frýdlant – Jeseník 6 : 1
Jeseník – Nový Jičín 1 : 4
Kozlovice – Jeseník 2 : 2
Jeseník – Rýmařov 1 : 1

Utkání 1. FC VIKTORIE PŘEROV – FK JESENÍK se hraje v sobotu 6. 5. 2017 od 16:30 hod.