V neděli do Valašského Meziříčí

Po dvou domácích vítězstvích pokračuje pro Jeseník divize na hřišti nejsilnějšího možného soupeře. Valašské Meziříčí s nedostižným náskokem v čele tabulky chce před natěšenými domácími diváky důstojně oslavit postup do třetí ligy. Hosté zase prahnou po bodovém zisku, který by je o další malý krůček přiblížil k záchraně. Hraje se v neděli od 10:15.

Ke každé vstupence pivo a klobása zdarma. Taková je motivace pro fanoušky domácího týmu, aby přišli v hojném počtu podpořit lídra divize, který má nakročeno o patro výše. Naše mužstvo se pokusí pokazit oslavy postupu a do Valmezu jedeme s vědomím, že tady opravdu není co ztratit. V jarních bodových kalkulacích se s nějakým ziskem z Valašského Meziříčí nepočítalo. Zároveň by byla ale velká škoda nezúročit aktuální výbornou formu mužstva, která se konečně naplno projevila před týdnem v domácím duelu s Petrovicemi (5:1). „Když budeme hrát disciplinovaně, v maximálním nasazení, a hlavně s plnou koncentrací od první minuty, věřím, že máme šanci,“ říká trenér Petr Ševčík. Ve Valmezu bude postrádat zraněného brankáře Pastuchu, kterého ale v posledních zápasech spolehlivě nahradil Vrána. Mimo hru nadále zůstává Novák a chybět bude tentokrát i Keltner ze zdravotních důvodů. Ostatní hráči jsou v pořádku a těší se na zápas. „V mužstvu panuje dobrá nálada, z kluků cítím odhodlání a je vidět, že se na zápas těší,“ dodává trenér.

Ale přece jen, buďme nohama na zemi. Porovnání obou hráčských kádrů a především rozdílné herní výkony v průběhu celého ročníku nemohou zpochybnit, kdo je jasným favoritem nedělní bitvy. Valmez doma ztratil v celé sezoně jen s Novým Jičínem (prohra 2:4) a s Rýmařovem (2:2), s ostatními soupeři si poradil, mnohdy rozdílem třídy. Po vydařeném podzimu ještě více posílil a před jarem přišlo několik kvalitních hráčů. Nejzvučnějším jménem je Zbyněk Pospěch, dlouholetý prvoligový útočník, který v roce 2006 vyhrál titul s Libercem a později hrál za Brno, Slavii, Petržalku a Duklu, za kterou dal ve dvou sezonách 26 branek. Loni předčasně ukončil angažmá v týmu prvoligového nováčka z Karviné a po půlroční pauze se objevil ve Valašském Meziříčí, kde na divizní úrovni zatím naskočil do osmi utkání a dal v nich 11 branek. Obranu pak diriguje v pozici hrajícího trenéra třiačtyřicetiletý Michal Kovář, legenda olomoucké Sigmy se zkušenostmi z Bundesligy.

Jeseničtí hráči, s mnohem skromnějšími fotbalovými vizitkami, jdou do zápasu s neskromným cílem – ukázat, že to taky umíme. Rozhoduje se tady a teď a jména fotbal nedělají.

Utkání TJ VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ – FK JESENÍK se hraje v neděli 21. 5. od 10:15 hod.