Trenér Petr Ševčík

Už jen dvě utkání odkoučuje trenér jesenických fotbalistů Petr Ševčík, který se po pěti letech rozhodl skončit na lavičce FK Jeseník.


„Šel jsem náhodou kolem,“ glosuje Petr Ševčík, jak se dostal k trénování v Jeseníku. S dorostem vyhrál krajský přebor a postoupil s ním do divize. Pak to samé zopakoval i s hlavním A-mužstvem Jeseníku. Teď po pěti sezonách u týmu sám cítí, že je čas na změnu. „Za ty roky u fotbalu už jsem docela unavený a zkrátka si chci na chvíli od něj odpočinout. Není to tak, že bych měl jinou nabídku, ale alespoň na rok si dám od trénování pauzu. Na zápasy budu chodit bez starostí jen jako divák,“ odůvodnil svůj dobrovolný odchod.
Už po loňském postupu do divize se Petr Ševčík rozhodoval, zda má pokračovat u mužstva. „Nakonec u mě převážilo to, že když už jsem byl u postupu, byla by škoda nezůstat s týmem u historicky první sezony v divizi.“
V sobotu odkoučoval trenér Ševčík své poslední domácí utkání (výhra nad Hranicemi 3:1) a fanoušci ho skandováním vyzývali, aby zůstal. „Je to milé, nicméně jsem definitivně rozhodnutý. Už teď ale vím, že hráči mi budou hodně chybět, protože něco jsme spolu prožili, vytvořili jsme si určitý vztah a musím říct, že to je vynikající parta kluků,“ dodal.
Petr Ševčík vedl Jeseník od roku 2012. Zažil s ním dva postupy z I.A třídy až do divize. V jarní sezoně 2015 (v I.A třídě) mužstvo pod jeho vedení neztratilo ani bod. Jaro 2016 (v krajském přeboru) odehrál Jeseník pod Ševčíkovým vedením bez jediné porážky. V sezoně 2014-15 obsadil FK Jeseník druhé místo v anketě deníku Sport o Nejofenzivnější tým ČR.

(převzato z Jesenického týdeníku)