Nové Sady – Jeseník 2 : 3

Světová média řeší Real Madrid, a přitom nejdůležitější výsledek víkendu se zrodil v Nových Sadech. Nováček z Jeseníku teprve podruhé v této sezoně vyhrál na hřišti soupeře. A přišlo to v pravou chvíli.

FOTOGALERIE

ZÁZNAM CELÉHO UTKÁNÍ

Zase jsme si před utkáním vyslechli nějaké zaručené zprávy o tom, jak je domluvená remíza (která samozřejmě pro Jeseník nic neřeší). Domácí trenér Karel Trnečka se inspiroval naším Petrem Ševčíkem a po pěti letech naposledy zamával divákům v Nových Sadech. A pak sledoval, jak jeho družina marně bojuje s koncentrovaným, odhodlaným, fyzicky dobře připraveným soupeřem, který v úmorném vedru předčil domácí tým v rychlosti a přímočarém přechodu do útoku.

V 5. minutě po rohu domácích založil brejk brankář Pastucha, který vyhodil míč na Minku, ten posunul do běhu Navrátilovi, jehož centr přesně našel hlavu sprintujícího Woitka. Vedli jsme 1:0. Většinu prvního poločasu se hosté bránili územní převaze soupeře, která ale postrádala myšlenku a jejich hru provázela řada nepřesností. A tak měl blíže ke gólu znovu Jeseník, když Woitek zpracoval před brankou dlouhý nákop a pohotově zakončil – obránci ale střelu zblokovali. Největší příležitost k vyrovnání zahodili domácí na konci poločasu, kdy po rohovém kopu zachránil na brankové čáře reflexivním zákrokem Pastucha.

Začátek druhého poločasu přinesl dvě obrovské šance na obou stranách, ale neproměněné (za Jeseník neúspěšně zakončoval pěknou akci Mlynář, na druhé straně naši obránci vykopávali z prázdné brány). Z  parádního druhého gólu jsme se radovali v 56. minutě, kdy Woitek dlouhým centrem našel na zadní tyči Furika, který hlavou z úhlu poslal míč do sítě. Lukáš Woitek, v předchozích týdnech marně hledajíc střelecký klid, tentokrát odehrál velký zápas a svým druhým gólem po centru Břízy zvýšil už na 3:0.

Nebyl by to Jeseník, kdyby si luxusní situaci nezkomplikoval. Zaražené domácí hráče nakopla průniková přihrávka na Režného, který překonal vybíhajícího Pastuchu. Už za další minutu Šuba naskočil u bližší tyče a nasměřoval rohový kop hlavou do branky. Během pár vteřin jsme z třígólového náskoku přestoupili na urputné bránění těsného výsledku a domácí nás dostávali pod velký tlak. Ten Jeseník naštěstí přežil a sám mohl pojistit vedení z rychlých brejků. Nestalo se a deset minut před koncem přišla poslední obrovská šance Nových Sadů. Karakasidis zblokoval první střelu, s tou druhou si poradil Pastucha.

A pak už byl konec výborného útočného fotbalu. Obrovská úleva zavládla v jesenickém táboře, který už věděl o překvapivém výsledku z Nového Jičína a význam vítězství v Nových Sadech tak nabyl ještě větších rozměrů. Domácí se zlobili na rozhodčí za několik kontroverzních situací a také za pouhé jednominutové nastavení. Zatímco Jeseník je již zachráněn, Nové Sady budou bojovat o holé přežití za týden v Novém Jičíně.

Branky: 66. T. Režný , 67. J. Šuba – 5. L. Woitek, 56. M. Furik, 63. L. Woitek.

FK Nové Sady: J. Zbořil – D. Dvorský, M. Banasik, J. Schlimbach, D. Škoda, J. Šuba, T. Režný, L. Hodis (59. P. Kryl) , M. Samek, T. Kopp, M. Navrátil.
FK Jeseník
J. Pastucha – J. Mráz, J. Karakasidis, D. Macura, J. Vavrač – P. Kysela (52. A. Bříza), J. Minka, B. Mlynář, L. Woitek – M. Furik (88. V. Keltner), P. Navrátil (90.+1 P. Plhák).
ŽK: 80. D. Škoda , 87. M. Navrátil – 59. J. Minka , 85. M. Furik .
Počet diváků: 195.
Rozhodčí: Jiří Slabý – Radek Běhal, Matěj Podhajský.