Novinky z týmu

Jeseník ve čtvrtek zahájil přípravu na novou divizní sezonu.

V neděli 16.7. nastoupí naše mužstvo na domácím stadionu proti Rýmařovu v předkole Mol cupu.

Do přípravy se zapojili i hráči České Vsi Michal Žák a David Marcinov.

Hlavním trenérem mužstva byl jmenován Josef Zbýňovec.

Jesenickým fotbalistům začala příprava na novou sezonu. Mužstvo převzal po končícím Petrovi Ševčíkovi dosavadní asistent Josef Zbýňovec. Hrajícím asistentem bude Jakub Karakasidis. Přípravu zahájil Jeseník dvěma tréninky ve čtvrtek a v pátek. A už v neděli 16.7. čeká mužstvo pohárové překolo proti Jiskře Rýmařov. Náš nedávný soupeř z divize obsadil druhé místo a využil možnosti postupu do moravskoslezské ligy. Vítěz předkola se už ve středu 19. července utká na svém stadionu s druholigovou Opavou.

Jeseník ovšem před duelem s Rýmařovem počítá ztráty. Z klíčových hráčů bude chybět především Broňa Mlynář, který je na zahraniční dovolené, a také zraněný Jiří Mráz. Nejistý je start Adama Břízy, který si přivezl zranění z Region´s cupu v Turecku. Kdo naopak určitě nastoupí jsou Lukáš Woitek a Petr Navrátil, o něž má zájem třetiligová Mohelnice. Po dohodě klubů odehrají oba hráči předkolo proti Rýmařovu a poté se budou řešit případné přestupy. Jeseník udělá maximum pro to, aby své klíčové hráče v týmu udržel, zároveň ale klub nechce a nebude komplikovat pozici hráčům, kteří mají šanci zahrát si vyšší soutěž.

Proti Rýmařovu bude scházet také Patrik Plhák, kapitán futsalového Gamaspolu, který hraje tento víkend tradiční letní Dobrušský pohár. Po dohodě s futsalovým klubem by ostatní hráči měli být pro nedělní zápas k dispozici.

Do jesenické přípravy se zapojili také dva hráči České Vsi, u nichž není pochyb o jejich divizním potenciálu. Jedná se o čtyřiadvacetiletého záložníka Michala Žáka, který v Jeseníku krátce působil v dorostenecké kategorii, a také o útočníka Davida Marcinova, jenž přestoupil z Jeseníku do Řetězárny v zimě 2016. V tréninkové přípravě už jsou také končící dorostenci ročníku 1998 a také trojice stávajících dorostenců ročníku 1999 Josef Prachař, Martin Janíček a Matěj Planý. Potěšitelné je, že do tréninku se vrátil také krajní obránce Vladimír Novák, který téměř celé jaro vynechal kvůli zdravotním problémům.

Vedení klubu ukončilo nejasnosti ohledně trenérských kompetencí a jmenovalo hlavním trenérem Josefa Zbýňovce. Ten sestavil letní přípravu, v níž nechybí ani přátelská utkání: v sobotu 22.7. doma s Rapotínem, ve středu 26.7. se Zábřehem (místo bude upřesněno), v sobotu 29.7. v Uničově a ve čtvrtek 3.8. doma s Českou Vsí.

Divizní sezonu zahájí Jeseník v sobotu 5.8. od 17 hodin v Hranicích.