Zítra s Opavou

Po nedělním dramatu přichází fotbalový svátek! Jeseník v prvním kole Mol cupu přivítá druholigový Slezský FC Opava. Na dnešním předzápasovém tréninku měl kouč Zbýňovec k dispozici 24 hráčů. Všichni se těší na utkání, jaké tady ještě nebylo.

Samozřejmě, v Jeseníku už se představily v minulosti i jiné zvučné kluby, včetně Sparty i Slavie v minulém století, ale vždy to bylo jen v rámci přátelské exhibice. Proti Opavě jdeme do ostrého soutěžního utkání a rozdíl dvou soutěží, rozdíl dvou fotbalových světů, rozdíl profesionálního a amatérského fotbalu nenechává nikoho na pochybách, kdo bude v tomto utkání jasným favoritem. Domácí hráči jsou nicméně připraveni ukázat se co nejdůstojněji proti finalistou posledního pohárového ročníku a pokusit se co nejvíce ztížit favoritovi očekávaný postup do dalšího kola.

Trenér Josef Zbýňovec už bude mít k dispozici Bronislava Mlynáře. Ten se ale až dnes v noci vrací ze zahraniční dovolené a je otázkou, jak na tom bude po pauze herně i fyzicky. Velkou absencí pak je stopka pro tvůrce hry Honzu Minku, který byl v předkole proti Rýmařovu vyloučen a dostal trest na jedno utkání.

Opavský klub není potřeba dlouze představovat. Na přelomu století působil několik sezon v nejvyšší soutěži, ale po sestupu v roce 2005 se ocitl v existenčních problémech, skončil v krajském přeboru, ale už o rok později odkoupil práva na druhou ligu. V minulé velmi úspěšné sezoně skončil třetí, jen bod od postupu do nejvyšší ligy a k tomu postoupil až do finále Poháru, kde prohrál se Zlínem. Vysoké ambice má SFC Opava i v nadcházejícím ročníku.

Opavský klub aktivně spolupracuje s fanouškovským „kotlem“ a fanoušci jsou zvyklí hlásit své účasti na výjezdech. Odhadovaný počet hostujících diváků v Jeseníku je okolo 80. Bude pro ně vyčleněn betonový ochoz za brankou.

A na závěr, jen tak pro zajímavost, si připomeňme některé pozoruhodné pohárové výsledky posledních sezon. Ať máme před zápasem o čem přemýšlet:

Rok 2011 – divizní Převyšov vyřadil prvoligovou Slavii Praha.
Rok 2014 – divizní Klatovy vyřadily druholigový Most.
Rok 2015 – divizní Rýmařov vyřadil prvoligový Baník Ostrava.
Rok 2015 – divizní Slavičín vyřadil prvoligové Slovácko.

Zapíšeme se také do historie největších senzací?

Utkání FK Jeseník – SFC Opava se hraje ve středu 19. 7. 2017 od 17:00.

Vstupné 50 Kč muži, 20 Kč ženy.

Zápas budou řídit ligoví rozhodčí, hlavním je Radek Dubravský z Olomouce.