V neděli s Petrovicemi

Jeseník se ve čtvrtém kole naší druhé divizní sezony střetne s Lokomotivou Petrovice. Poprvé najíždíme na režim domácích utkání v novém hracím čase v neděli od 10:15.

Špatný výkon a porážka ve Vsetíně nás poněkud vrátila na zem, ale svěřenci trenéra Zbýňovce nyní dostávají příležitost získat zpět sebevědomí a jistotu proti poslednímu celku divizní tabulky. K dispozici už bude Adam Bříza, jemuž skončil dvouzápasový trest za vyloučení v Hranicích. Tím ale výčet pozitivních zpráv o stavu mužstva bohužel končí. Chybět bude s jistotou Patrik Plhák kvůli svalovému zranění. V těžko použitelném stavu jsou i Pavel Kysela a Jakub Řezníček, nedoléčená zranění trápí i Jana Minka a Václava Keltnera, ale ti by se snad měli objevit na hřišti. Trenér Josef Zbýňovec v každém případě bude nucen opět zalovit v dorosteneckých vodách a posílit lavičku o některé mladé talenty, kteří ale budou mít v nohách sobotní zápas dorostenecké divize.

Mužstvo z polského příhraničí nedaleko Karviné nezačalo sezonu úspěšně a po třech odehraných kolech je jako jediné ze všech týmů soutěže stále bez bodu. Vysoké domácí prohry 0:4 s Brumovem a s Ústím a debakl v derby v Havířově 1:5 ukazují na problém Petrovic v defenzivě. Do Jeseníku přijedou s vědomím, že nemají co ztratit a naše mužstvo se musí vyrovnat s pozicí favorita, od kterého se neočekává nic jiného než vítězství.

Utkání FK Jeseník – TJ Lokomotiva Petrovice se hraje v neděli 27.8. od 10:15.

Vzájemná utkání minulé sezony:
Podzim: Petrovice – Jeseník 2:0
Jaro: Jeseník – Petrovice 5:1

Bilance FK Jeseník:
Hranice – Jeseník 1 : 1
Jeseník – Bohumín 4 : 1
Vsetín – Jeseník 2 : 0

Bilance TJ Lokomotiva Petrovice:
Petrovice – Brumov 0 : 4
Havířov – Petrovice 5 : 1
Petrovice – Ústí 0 : 4