Zítra do Šternberku

V pátém utkání sezony nás čeká již třetí nováček, ale především nelehký úkol: zastavit výsledkový a výkonnostní propad.

Za celou loňskou sezonu Jeseník jen ve dvou utkáních vyšel střelecky naprázdno. Po prvním měsíci nového ročníku už jsme tuto bilanci vyrovnali – bohužel ve Vsetíně ani doma s Petrovicemi se mužstvo gólově neprosadilo a nemělo k tomu ani mnoho příležitostí. Ve Šternberku se pokusíme tuto statistiku zlomit, ale co je mnohem důležitější, po dvou porážkách potřebuje Jeseník bodovat, aby získal zpět ztracené sebevědomí. Pomoci k tomu má již kompletní sestava bez zranění a trenéři Josef Zbýňovec s Jakubem Karakasidisem se pokusí v týmu probudit vášeň a nadšení, které v posledních nevýrazných výkonech chybělo.

V průběhu uplynulého týdne byl uvolněn mladý brankář Jan Pastucha na krátkodobý přestup do České Vsi, která má akutní problémy na postu gólmana. Jesenická dvojka odchytá v Řetězárně tři utkání a poté se vrátí zpětným přestupem do Jeseníku, a to před koncem přestupového období. Mezitím bude krýt záda Jiřímu Červenkovi navrátilec Lukáš Toman, který od začátku sezony intenzivně trénuje s mužstvem.

Šternberk postoupil do divize až ze čtvrtého místa krajské tabulky, když Velké Losiny i Zábřeh postup odmítly. V úvodních čtyřech kolech nováček soutěže ještě nevyhrál a získal jediný bod domácí remízou s Havířovem, který ale zachraňoval výsledek 2:2 až v nastaveném čase. „Věřím, že se nám utkání vydaří lépe než ta poslední dvě a že se nám podaří bodovat,“ uvedl trenér Josef Zbýňovec, který po neúspěšných výsledcích posledních kol zvažuje změny v sestavě.

Utkání FK Šternberk – FK Jeseník se hraje v sobotu 2. 9. 2017 od 16 hodin.

Bilance FK Šternberk:
Šternberk – Nové Sady 1 : 2
Brumov – Šternberk 2 : 0
Šternberk – Havířov 2 : 2
Ústí – Šternberk 2 : 1

Bilance FK Jeseník:
Hranice – Jeseník 1 : 1
Jeseník – Bohumín 4 : 1
Vsetín – Jeseník 2 : 0
Jeseník – Petrovice 0 : 2