Ústí – Jeseník 1 : 1

Deset lvů a tygr v brance!

Bojovnost nezměřitelné hodnoty, zodpovědný a kolektivní výkon podpořený vynikajícím Červenkou mezi tyčemi zajistily Jeseníku cenný výsledek na hřišti kvalitního nováčka.

FOTOGALERIE

Jen týden po frustrujícím zážitku z domácího utkání s Havířovem přijelo naše mužstvo do Ústí, které má za sebou vynikající první polovinu divizního podzimu a v domácím prostředí neztratilo ani bod. Papírové předpoklady zněly jasně: Jeseník nemá co ztratit a může jen překvapit.

Samotné utkání přineslo průměrný první poločas a vynikající fotbal v druhé půli. Domácí hráli častěji s míčem a měli optickou převahu, z které si ale v úvodu vypracovali jen pár centrů s následným nepřesným zakončením. První opravdovou gólovku dostal z rohového kopu na hlavu Macura, ale domácí brankář reflexivně na čáře zachránil. Potom pálil z dálky těsně vedle Mráz. Ve 28. minutě měli velkou příležitost domácí, ale hlavička šla rovněž mimo tyče. Pět minut před přestávkou jsme inkasovali, když se mezi střelce do vlastní brány zapsal Macura. Gólu předcházel rychlý průnik po levém křídle a prudký střílený centr už nedokázal náš stoper v tísni odvrátit jiným směrem než do vlastní sítě.

Druhý poločas a parádní nástup našeho mužstva: Marcinov vysunul do uličky Plháka, jeho kličku zastavil gólman Urbášek jen za pomoci faulu a kopala se penalta. Broňa Mlynář měl z předchozího souboje natrženou kopačku, přesto si vzal míč a stal se hrdinou – střelou doprostřed brány vyrovnal. Ústí nás poté sevřelo do kleští a před naší brankou to vřelo, ale vzadu si domácí nebyli moc jistí, což nabídlo megašanci Plhákovi, který se sám řítil na Urbáška a … nedal.

Jeseník byl v defenzivě vynikající, přesto několik nebezpečných situací musel hasit brankář Červenka, který na čáře chytil dvě obrovské šance. Na druhé straně pálil z přímého volného kopu Řezníček a domácí gólman s vypětím všech sil vyrazil na roh. V závěru bylo evidentní, že domácí potřebují stůj co stůj rozhodnout zápas, zatímco hosté budou spokojení s bodem. Přesto jsme mohli výsledek překlopit na naši stranu – Marcinova v tutovce zastavil mikroofsajd (byl?) a Vavračova dělovka se o chlup nepotkala s brankou. Hosté na pokraji úplného vysílení dovedli zápas k cenné remíze.

Proti Ústí nemohli hrát Karakasidis (rodinné důvody), Kysela (zranění), Furik (nemoc) a Bříza (disciplinární trest). Prostor v druhém poločase tak dostali z lavičky dorostenci Prachař a Cekuras. Věřme, že za týden ve Frýdlantu už to bude s kádrem lepší a že se podaří minimálně zopakovat nedělní výkon i výsledek.

Branky: 40. vlastní (Macura) – 47. Mlynář (pen.)

TJ Sokol Ústí: Urbášek – Král, Bezděk, Marek, Černotský, Pančochář (55. Smolka), Michálek, Orava, P. Zagol, M. Zagol (74. Vladik), Maléř.

FK Jeseník: Červenka – Keltner, Mlynář, Macura, Vavrač – Mráz (79. Cekuras), Marcinov, Minka, Žák, Řezníček (58. Prachař) – Plhák.

ŽK: Černotský, Urbášek, Bezděk – Keltner, Plhák, Řezníček, Mlynář, Mráz.

Diváci: 220

Rozhodčí: Kovářčík – Volek, Částečka.