Frýdlant – Jeseník 0 : 2

Naše mužstvo po týdnu zopakovalo poctivý, ucelený fotbal a stejně jako v Ústí uspělo taktikou zodpovědné obrany a rychlých brejků.

K dlouhodobě zraněnému Kyselovi se s lehčími problémy připojil tentokrát Mráz. K dispozici už byli Furik a Karakasidis. Posledně jmenovaný nastoupil nečekaně na postu levého obránce a Vavrač se vysunul do zálohy. Tato změna se ukázala jako dobrý tah.

Domácí měli častěji míč v držení, Jeseník to uzamkl před vápnem a číhal na protiútoky. Základem úspěchu byl opět spolehlivý brankář Červenka, který poprvé v divizi v dresu Jeseníku udržel čisté konto.

Solidní výkon prvního poločasu se zajištěnou obranou slavil úspěch ve 40. minutě: Keltner vybojoval míč, poslal do úniku Marcinova, který od půlky hřiště postupoval sám na branku a nemýlil se. Vedli jsme 1:0.

Po změně stran domácí ještě přidali na aktivitě, své šance ale nedokázali proměnit. V 60. minutě předvedl Červenka fantastický zákrok, když precizně kopnutý přímák vytáhl ze šibenice. V 66. minutě mohli zvýšit hosté, ale Řezníčkův pokus vykopl domácí obránce z čáry. V 71. minutě vyběhl do hry střídající Furik a po dvou minutách předložil gólovou přihrávku pod sebe nabíhajícímu Vavračovi. Ten dal náš druhý gól a Jeseník se přiblížil vrcholu euforie.

Závěr utkání přinesl očekávaný tlak domácích, který postupně přecházel v křeč a naše obrana všechny nebezpečné situace vyřešila. „Hráli jsme jako minule, na jednoho útočníka ze zajištěné obrany a tentokrát jsme i proměnili šance. Obrana hrála zodpovědně a podržel nás gólman. Všichni hráči to odbojovali a z mužstva bylo cítit velké odhodlání,“ zhodnotil zápas trenér Josef Zbýňovec.

Branky: 40. Marcinov, 73. Vavrač.

1. BFK Frýdlant n.O.:

Prepsl – Kučera (77. Ursíni), Hrdlička, Svatonský, Mandičák (46. Kratochvíl), Dvořák, Chlebek, Střižík, Šafner, Hutník (65. Šigut), Fromelius,.

FK Jeseník: 

Červenka – Keltner, Mlynář, Macura, Karakasidis – Řezníček (71. Furik), Minka, Žák, Marcinov, Vavrač – Plhák.

ŽK: Chlebek – Řezníček, Minka, Marcinov, Furik.

Rozhodčí: Řezníček – Trigas, Galásek.

Diváci: 270