Jeseník – Kozlovice 4 : 3

Výborný fotbal, sedm gólů a konečně domácí vítězství. Kdo v neděli dopoledne i přes nepříznivé počasí dorazil na divizi v Jeseníku, určitě nelitoval.

FOTOGALERIE

VIDEO – ZÁZNAM CELÉHO UTKÁNÍ

Druhý tým tabulky se v posledních týdnech výsledkově trochu trápí, ale fotbal rozhodně hrát umí, což ukázal i na našem stadionu. Jeseník předvedl výborný výkon korunovaný čtyřmi . brankami. Tu první vstřelil už v 7. minutě Karakasidis, který zůstal osamocen v pokutovém území soupeře a přízemní střelou prolomil střeleckou nemohoucnost našeho mužstva v domácích zápasech. Na gól jsme doma čekali 225 minut.

Hosté brzy odpověděli, když centrovaný míč Červenka přizvedl jen k Voglovi a jeho hlavičkový pokus vykopával Macura už za čárou – 1:1. Ale v 17. minutě si Marcinov naběhl za obranu, kam dostal elitní přihrávku od Řezníčka a chytrou technickou střelou obhodil vybíhajícího brankáře. Vedli jsme 2:1.

V prvním poločase měly oba týmy několik slibných šancí, ale na další gól se čekalo až do 55. minuty. Macura byl faulován v pokutovém území a Bříza proměnil penaltu – 3:1. Hosté to nevzdali, vytvořili si územní převahu a v 72. minutě byli znovu ve hře o body, když po standardce hlavičkoval do sítě Dostál. Jeseník bránil těsné vedení a vyrážel do brejků. V 87. minutě jsme potrestali chybnou rozehrávku soupeře, Minka vyslal do šance Řezníčka, a ten svůj výborný výkon v utkání korunoval naším čtvrtým gólem. V době, kdy už rozhodčí Šafrán, který celé utkání řídil s velkým přehledem a bezchybně, nastavoval dvě minuty k řádné hrací době, prosadili se ještě jednou hosté. V našem brankovišti zůstal nepokrytý Nekuda, který zblízka doklepl centrovaný míč.

Jeseník má v tuto chvíli o dva body více, než po loňském podzimu. Čeká nás ještě poslední výjezd do Slavičína, domácí souboj s opavským „béčkem“ a pak předehrávka prvního jarního kola, rovněž doma s Hranicemi.

Branky: 7. Karakasidis, 17. Marcinov, 55. Bříza (pen.), 87. Řezníček – 12. Vogl, 72. Dostál, 90.+2. Nekuda. Rozhodčí: Šafrán – Bureš, Kaloč. ŽK: Bříza, Řezníček – Sikora. Diváci: 180.

FK Jeseník: Červenka – Karakasidis, Macura, Mlynář, Vavrač – Mráz, Marcinov (78. Minka), Žák, Furik (13. Plhák), Řezníček – Bříza (89. Keltner). Trenér: Josef Zbýňovec.

FK Kozlovice: Konečný – Krejčíř, Král, Heger, Kaďorek (46. Kyselák), Nekuda, Schlehr, Galetka (59. Přikryl), Vogl, Sikora, Dostál.

Rozhodčí: Šafrán – Bureš, Kaloč.

ŽK: Bříza, Řezníček – Sikora.

Diváci: 180.