Dorostenci deklasovali Staříč

MS divize: JESENÍK – STAŘÍČ 12 : 1

Do Jeseníku přijel nejslabší celek dorostenecké divize FK Staříč. Utkání, ve kterém byli domácí jasným favoritem, skončilo podle papírových předpokladů a v druhém poločase se změnilo ve fotbalové „vraždění neviňátek“.

Svěřenci trenéra Pavla Rückera přistoupili k utkání zodpovědně a odčinili týden starý debakl ze Šumperka. Od prvních minut bylo zřejmé, kdo bude na hřišti dominovat. Po zranění se vracející Marcinov už v páté minutě pronikl středem obrany a trefil tyčku. Poté se zastřelovat Řezníček – zatím nepřesně. Až v 15.minutě dostal míč na křídle Zrník, obráncům ukázal záda a jeho zpětnou přihrávku uklidil do sítě Žiga – 1:0. O chvíli později se situace opakovala, další křídelní únik Zrníka, přihrávka před branku a přesným zakončovatelem byl tentokrát Řezníček. Pak Marcinov znovu otestoval pevnost brankové konstrukce a poločasový účet na 3:0 uzavřel skvělým výletem obránce Krátký: třikrát si vyměnil narážečkou míč s Řezníčkem, lehce se tak dostal za statickou obranu a sám před brankou chladnokrevně k tyči zakončil.

Jestliže v první půli se soupeř ještě trochu snažil a držel důstojný výsledek, po změně stran se defenziva hostů totálně sesypala. Řezníček parádně zahraným přímým volným kopem prostřelil zeď a zvýšil na 4:0. Stejný hráč pak z úhlu zkompletoval svůj hattrick. V 60.minutě se dočkal i aktivní Marcinov, který po dvou tyčkách z první půle konečně trefil do černého – 6:0. Obránce hostí včetně brankáře chvílemi působili dojmem, jakoby byli na hřišti poprvé a utkání se změnilo v naprostou jesenickou exhibici. Obšil po levé straně fantastickým sprintem utekl obránci a připravil čtvrtý gól pro Řezníčka. Pak se i Obšil zapsal do střelecké listiny technickou střelou z dalšího „přímáku“. Devátý jesenický gól padl přímo z rohového kopu, když Vojtek zakroutil svůj centr ke vzdálenější tyči. Stejný hráč o chvíli později prolomil dvoucifernou hranici a tucet branek v síti Staříče uzavřeli svým druhým gólem Marcinov a po něm hezkou individuální akcí střídající Bajza.

Zřejmě nejhezčí gól jednostranného zápasu ale padl do opačné branky. Za stavu 8:0 se hostující hráč v zoufalé pozici napřáhl ze čtyřiceti metrů a nečekaná rána vysokým obloukem zapadla do šibenice jesenické branky. Byl to jediný střelecký pokus Staříče, který mířil mezi tyče a znamenal také jediný čestný úspěch.

Sestava: Vavrač (75. Salva) – Lukáč (60. Hanusek), Daniel, Krátký, Obšil – Zrník (65. Nguyen Van Tiep), Žiga, Řezníček (75. Knebl), Vojtek, Chromek (65. Bajza) – Marcinov

P1220100 P1220101 P1220102 P1220103 P1220104 P1220105 P1220109 P1220110 P1220111