Jeseník – Vsetín 1 : 1

Začalo fotbalové jaro a na jesenické „umělce“ se představil divizní nováček ze Vsetína. Po bezbrankovém poločase šel Jeseník do vedení v 56. minutě, kdy se prosadil Kysela. Hosté přetavili závěrečný tlak v zasloužené vyrovnání dvě minuty před koncem.

FOTOGALERIE

Začátek utkání patřil hostům, kteří se aktivní hrou dostávali do nebezpečných zakončení a také se dvakrát dožadovali odpískání penalty, což ale s rozhodčím ani nehnulo. Největší šanci hostí přežil Jeseník ve 21. minutě, kdy naše obrana vykopávala míč z prázdné brány. Zakřiknutý domácí tým prohrával bitvu o střed pole a do hry se začal dostávat až po půlhodině, kdy si připravil sérii rohových kopů a také dvě velké příležitosti: Keltnerovu bombu gólman vyrazil a Macurův pokus hlavou po centru letěl těsně nad.

Druhý poločas přinesl otevřený fotbal a někteří jeseničtí hráči, jimž to v první části moc nešlo, teď viditelně ožili. Nejprve ale museli sledovat obrovskou šanci Vsetína, po které se balon odrazil od tyče. V 56. minutě Vavrač osvobozujícím odkopem našel Kyselu, ten vyhrál klíčový souboj s obráncem a sám se poslal do šance, kterou z úhlu chladnokrevně proměnil. Jeseník vedl a v 66. minutě mohl navýšit náskok, když znovu utekl Kysela, ve vápně našel úplně volného Plháka, který v gólové pozici přestřelil. Další dobrou pozici si připravil sólovým únikem Marcinov, který také těsně minul. Poslední čtvrthodina patřila hostům, kteří ve snaze o vyrovnání zatlačili Jeseník do těžké defenzivy. Devatenáctiletý Jan Pastucha, prožívající svůj divizní debut, vytáhl dva skvělé zákroky, v 88. minutě ale kapituloval po velkém závaru, který gólově ukončil Lukáš Matůš.

Emotivní utkání pak přineslo ještě jeden kontroverzní moment, kdy se Kysela probíjel do šance a gólman Eliáš ho při vybíhání srazil k zemi. Ani v tomto případě se penalta nekonala, navíc domácí hráč za protesty dostal žlutou kartu.

Jeseník začal jaro ziskem jednoho bodu a příští týden jede na hřiště posledních Petrovic.

FOTOGALERIE

Branky: 56. Kysela – 88. Matůš

Jeseník: Pastucha – Keltner (74. Andrušík), Karakasidis, Macura, Vavrač – Mráz, Plhák, Mlynář, Marcinov – Kysela (90. Jurčák), Bříza (64. Furik).

Vsetín: Eliáš – Dulík, Foltýn, Mydlář, Surovec, Stuchlík (80. Maček), Jaroš (Kovács), Matůš, Naňák, Hořelica (70. Kapusta), Bublák.
Náhradníci: Dobeš, Kovács, Kapusta, Maček.

Žluté karty: 11. Mlynář, 45. Macura, 53 Keltner, 80. Plhák, 80. Vavrač, 90. Kysela – 70. Mydlář, 78. Dulík, 81. Foltýn.

Diváci: 213.