Ohlédnutí za víkendem

Jarní sezona je v plném proudu a naše hlavní mužstvo odehrálo už čtvrtý zápas, bohužel opět bez bodového zisku. Starší dorostenci podle očekávání nestačili na lídra soutěže ve Valašském Meziříčí. Ovšem mladší dorost na hřišti stejného soupeře překvapil ziskem cenného bodu. Stabilní jistotou dobrých výsledků zůstávají oba žákovské týmy. A jarní část sezony již rozehrály i obě naše přípravky. Zde je výsledkové ohlédnutí za uplynulým víkendem.

MUŽI
FK Nové Sady – FK Jeseník 2 : 1

Vedení klubu sáhlo k nepopulárnímu kroku a po špatných výkonech se pokusilo dát týmu nový impuls. Tím se má stát výměna na trenérské lavičce. Pepovi Zbýňovcovi patří poděkování za odvedenou práci a za zisk dvaceti podzimních bodů, které jsou dobrým základem pro záchranu v soutěži, na Petrovi Ševčíkovi teď je, aby tento úkol dotáhl do zdárného výsledku. První krok nevyšel a přes velké nasazení se naše mužstvo muselo sklonit před domácím týmem, který otočil nepříznivý vývoj. Tento týden nás čeká domácí utkání s Brumovem, které je na žádost soupeře přeloženo ze soboty na neděli od 16 hodin.
Sestava: Pastucha – Mráz, Keltner (61. Plhák), Karakasidis, Vavrač – Furik, Marcinov, Minka (85. Andrušík), Mlynář, Kysela – Bříza.

STARŠÍ DOROST U-19
TJ Valašské Meziříčí – FK Jeseník 6 : 0

Na hřiště suverénního lídra divize jeli naši dorostenci s vědomím, že mohou jen překvapit. To se nepodařilo a favorit potvrdil papírové předpoklady. Do poločasu hosté třikrát inkasovali (jednou z penalty), po změně stran přidali domácí další tři trefy (opět jednu z penalty). Množství zraněných, které sužují naši devatenáctku v jarní sezoně, zapříčinilo, že do zápasu zasáhlo v základní sestavě šest mladších dorostenců a další dva šli na hřiště v průběhu druhé půle. Tento týden čeká jesenické dorostence na domácí půdě poslední celek tabulky Krnov.
Sestava: Bašný – Vícha, Nečesal, Kmínek, Bouchal – Horák, Cundrla, Bráblík, Prachař – Marek, Balčirák. Střídali: Sekanina, Tulis.

MLADŠÍ DOROST U-17
TJ Valašské Meziříčí – FK Jeseník 1 : 1

Bojovný výkon na samé hranici svých možností předvedli mladší dorostenci a jejich výsledek z Valmezu je o to cennější, že většina sestavy už měla v nohách zápas staršího dorostu. Do vedení nás poslal v prvním poločase Jánoš, domácí pak díky velkému tlaku v druhé půli vyrovnali. Teprve osmý získaný bod v sezoně se pokusí sedmnáctka potvrdit v domácím duelu s Krnovem.
Sestava: Bašný – Daniel, Kmínek P., Kmínek F., Bouchal –  Krézek, Horák, Marek, Sekanina – Tulis, Janoš.

STARŠÍ ŽÁCI U-15
TJ Sokol Čechovice – FK Jeseník 0 : 4

Zápasy v Čechovicích bývají pro naše žáky vždy velkou zkouškou trpělivosti a tento duel nebyl výjimkou. Bezbrankový první poločas ale nevnesl do řad hostujícího mužstva žádnou nervozitu a po změně stran se svěřenci trenéra Malysy rozehráli k výbornému výkonu. Na dva góly Filipa Kmínka navázali Samuel Planý a Artur Sroka. Jeseník bezpečně vyhrál a vede přebor s dvoubodovým náskokem a jedním zápasem k dobru. Teď čeká naše žáky domácí utkání se Slavonínem.
Sestava: Kružík – Sytař, Bartoš, Vajda, Dřímal, Kubánek, Sroka, Polčák, Plšek, Planý, Kmínek, Pudil A., Pudil M.

MLADŠÍ ŽÁCI U-13
TJ Sokol Čechovice – FK Jeseník 3 : 7

Zpočátku vyrovnaný byl i duel mladších žáků. Ti suverénně vedou krajský přebor, ale se soupeřem, který naopak hraje ve spodních patrech tabulky, se v první půli trápili a dokonce prohrávali. Adam Pudil dvěma góly vyrovnal, Miloš Pudil po změně stran zavelel vedoucí brankou k cestě za ziskem tří bodů. Jeseník postupně navýšil náskok na 7:2, když bratři Pudilovi přidali ještě po jedné brance a dvakrát se trefil Adam Polčák. V závěru Čechovice už jen zmírnily prohru.
Sestava: Zdražil – Glac, Formánek, Ondrejkovič, Hlobil, Pudil M., Pudil A., Moravec, Planý, Sytař, Špelda, Sroka, Polčák.

STARŠÍ PŘÍPRAVKA U-11
TJ Bělá p.P. – FK Jeseník 6 : 13

První jarní mistrák mají za sebou starší benjamínci v okresním přeboru. V Bělé získali rychle bohatý náskok. O branky se postarali Štěpán Galík 4, Michal Žitňanský 3, David Jarušek 2, Matyáš Bernatík 1, Adam Ress 1, Josef Machalec 1, Jakub Sytař 1. Další utkání čeká jesenickou přípravku v pondělí 23.4. na domácím hřišti s Vidnavou (od 16:30).
Sestava: Planý – Juhaňák, Plšek, Ress, Bernatík, Plachetka, Žitňanský, Kasal, Galík, Jarušek, Sytař.

MLADŠÍ PŘÍPRAVKA U-9
Dynamo Javorník – FK Jeseník 3 : 10
SK Řetězárna – FK Jeseník 11 : 16

Naši nejmladší rozehráli seriál jarních mistrovských turnajů okresního přeboru, v nichž se budou střetávat s Javorníkem a Řetězárnou. První turnaj se hrál v neděli v České Vsi a jeseničtí kluci obě utkání vyhráli. Souboj s domácí Řetězárnou přinesl výborný fotbal. Tento týden se hraje druhý turnaj v Javorníku.
Sestava: Gajdoš, Hlobil, Halíček, Stiak, Pleva, Koudelka, Zatloukal, Plachetka.