Havířov – Jeseník 4 : 1

S bodovým ziskem z Havířova se ani příliš nepočítalo, takže z tohoto pohledu není prohra žádnou tragédií.

FOTOGALERIE

Slibný začátek a sympatický první poločas vzaly za své po změně stran, kdy jsme dostali dvě laciné branky a pak nás soupeř dorazil ještě z penalty. Vyloučení havířovského gólmana v poslední minutě už nic neřešilo.

Havířov na nás udeřil od prvního hvizdu a po deseti minutách měl Červenka na svém kontě dva velké zákroky. Domácí se rychlými kombinacemi dostávali přes křídelní prostory ke zpětným přihrávkám na hranici pokutového území, odkud ostřelovali naši branku. Při jednom z pokusů vykopával Macura z prázdné brány.

Jenže ve 12. minutě přišel nečekaný moment na druhé straně: Kysela vystihl nepovedenou „malou domů“ a sám před gólmanem chytrým lobem poslal Jeseník do vedení. Domácí pokračovali v trpělivém, ale bezúčelném dobývání naší soustředěné obrany. Jeseník spoléhal na brejky a některé rozjeté akce vypadaly více než nadějně. V zakončení nám ale chyběl prostor a čas. Při jednom z výpadů se řítila na branku dvojice Mlynář Bříza, ale prvně jmenovaný se ve sprintu chytil za nohu a to byl konec. Zadní stehenní sval našeho kapitána nevydržel zátěž. Než se nachystalo střídání, hrál Jeseník o deseti a toho využil Havířov k vyrovnání. Furik nestačil před brankou odkopnout nebezpečný balon a volný Omasta překonal bezmocného Červenku.

Druhý poločas v plné nahotě odhalil současný jesenický problém číslo jedna, a tím je nedostatečná fyzická připravenost většiny hráčů. Pod tlakem jsme nedokázali držet krok s nápaditou hrou Havířova a své slabší chvilky si navíc vybral i brankář Červenka. Klejnotův centr rukou pouze přizvedl na zadní tyč, kde číhal volný Zupko a ten obloučkem poslal míč do branky. V 76. minutě Förster vyslal přízemní střelu k tyči zpoza šestnáctky a bylo to 3:1. Poslední gól jsme inkasovali z penalty po faulu Keltnera. Havířov byl směrem dopředu výborný, ale jejich obrana nám i v druhé půli nabídla několik slibných možností. V té největší pálil Minka do gólmana, z úhlu to zkoušel Furik a své zakončení si připravil i Keltner, ale nic z toho nebylo. V poslední minutě se řítil do šance Bříza, domácí gólman vyběhl před pokutové území, kde zastavil míč rukou a uviděl červenou kartu. Do branky musel jít hráč z pole, ale nařízený přímák poslal Minka jen do zdi a hned poté rozhodčí ukončil zápas.

Utkání se hrálo ve vynikající divácké kulise a je vidět, že fanoušci v Havířově se chodí na fotbal dobře bavit. Nás teď čeká trojice domácích zápasů, kde budeme pro změnu spoléhat na podporu a pomoc našich příznivců.

FOTOGALERIE

Branky: 41. Omasta, 57. Zupko, 76. Förster, 79. Hottek (penalta) – 12. Kysela.

MFK Havířov: Slavík – Hottek (88. Zbavitel), Igbinoba, Förster (80. Baran), Klejnot, Skoupý L., Skoupý K., Omasta, Lišaník, Wojnar (85. Greger), Zupko.

FK Jeseník: Červenka – Plhák, Macura, Keltner, Karakasidis, Mráz – Kysela (88. Prachař), Mlynář (41. Vavrač), Minka, Furik (76. Andrušík) – Bříza.

ŽK: Hottek – Červenka

ČK: 90. Slavík

 Rozhodčí: Duda – Bebenek, Černoevič.

Diváci: 480