V sobotu s Ústím

Vedoucí tým aktuální tabulky moravskoslezské divize E bude naším sobotním soupeřem. Hraje se na jesenickém stadionu od 17 hodin.

Divizní lídr z víkendového domácího duelu s Frýdlantem i ze středečního vloženého kola vydoloval dva body za dvě remízy, ale stále si udržuje tříbodový náskok na čele tabulky. Jeseník ve středu nehrál, neboť Opava vyhověla naší žádosti o přeložení zápasu kvůli „maturantům“ Mrázovi a Pastuchovi. V Opavě budeme dohrávat ve středu 23.5.

Do té doby nás čeká, mimo jiné, trojice domácích utkání v rychlém sledu za sebou. Začínáme tuto sobotu s Ústím, následuje středeční, ryze záchranářský boj s Hranicemi, a následující sobotu zase doma s Frýdlantem. Potěšitelná je vyprazdňující se marodka týmu. Na čtvrtečním tréninku měl Petr Ševčík k dispozici osmnáct hráčů včetně po zranění se vracejících Řezníčka a Marcinova. V pátek by měl trénovat i kapitán Mlynář, který nedohrál nedělní zápas v Havířově.

S Ústím, které je nováčkem letošní divize, máme dlouhodobě pozitivní bilanci – neprohráli jsme s nimi dříve v krajském přeboru, ani loni na podzim. Vzhledem k postavení obou mužstev a jarní formě je ale jasné, že favoritem sobotního utkání nejsme.

Utkání FK JESENÍK – TJ SOKOL ÚSTÍ se hraje v sobotu 5. 5. od 17:00 hod.

Vzájemné podzimní utkání:
ÚSTÍ – JESENÍK 1 : 1

Jarní bilance FK Jeseník:
Jeseník – Vsetín 1 : 1
Petrovice – Jeseník 4 : 2
Jeseník – Šternberk 0 : 5
Nové Sady – Jeseník 2 : 1
Jeseník – Brumov 1 : 0
Havířov – Jeseník 4 : 1

Jarní bilance TJ Sokol Ústí:
Šternberk – Ústí 0 : 5
Ústí – Nové Sady 1 : 1
Brumov – Ústí 1 : 6
Ústí – Petrovice 1 : 0
Ústí – Havířov 4 : 1
Ústí – Frýdlant 1 : 1
Hranice – Ústí 0 : 0