Jeseník – Černovír 4 : 3

Jestli máme z něčeho v jesenickém fotbale radost, pak je to úroveň obou žákovských týmů. Ty pod vedením trenéra Jana Malysy dál vládnou krajským přeborům.

V neděli se hrál na jesenickém stadionu očekávaný přímý střet dvou nejlepších mužstev krajského přeboru starších žáků U-15. Domácí Jeseník přivítal Slovan Černovír a jako zdvořilý hostitel se rozhodně nechoval. Od první mínuty jeseničtí hráči bušili na černovírská vrata a odměnou za aktivní útočnou hru byl vedoucí gól, který dal po chybě černovírského brankáře Samuel Planý. Jenže v dalším průběhu prvního poločasu se hosté čím dál víc osmělovali a nacházeli hluchá místa v jesenické defenzivě. Pět minut před přestávkou z pokutového kopu vyrovnali a ještě do konce poločasu přidali rychle vedoucí gól. Bleskový obrat zmrazil domácí úsměvy a po pauze se muselo zase makat.
Výborný fotbal po změně stran přinesl velké drama. Nejprve po Dřímalově přímém kopu, který gólman jen vyrazil před sebe, vyrovnal dorážkou Latzel. O chvíli později se k odraženému balonu dostal Malysa a vrátil Jeseníku vedení. Hosté se ale nevzdali a po vydařeném rychlém protiútoku znovu vyrovnali. Rozhodující moment přišel pět minut před koncem, kdy skrytou střelou z hranice pokutového území překvapil černovírského brankáře střílející Kubánek. Jeseník vyhrál v souboji prvního s druhým 4:3 a upevnil si vedoucí pozici v kraji.

FOTOGALERIE

FK Jeseník U-15: Kružík – Kmínek, Sytař, Latzel, Vajda – Planý, Kubánek, Dřímal, Krézek – Červeňák, Sroka. Střídali: Plšek, Polčák, Malysa.