Mladší žáci si zastříleli

FK Velké Losiny –  FK Jeseník 3 : 22 (3:13)

Branky: Zrník Jan 7x, Cekuras Marek 4x, Krézek Daniel 3x, Bouchal Jan 2x, Dostál Aleš 2x, Cundrla Tomáš 1x, Látka Martin 1x, Sytař Matěj, Tulis Karel 1x.

Sestava: Latzel – Dostál, Cekuras, Tulis – Sytař, Zrník, Krézek – Cundrla. Střídali: Bouchal, Látka.

V nedělním dopoledni jsme zajížděli do Velkých Losin k třetímu zápasu jarní části sezóny. Utkání se hrálo na velice nekvalitním trávníku, který, jak se později ukázalo, byl naším jediným protivníkem. Od úvodního hvizdu hlavního rozhodčího se hrál zápas na jednu branku. Naši kluci od začátku svého protivníka převyšovali ve všech herních činnostech. Snažili se hrát kombinační celoplošný fotbal, nerovný terén nám však dělal velké problémy. První gól kluky uklidnil a následovaly další v síti domácích, kterým jejich bojovný výkon na naše borce nestačil. Přesto se jim podařilo v prvním poločase po našich hrubých individuálních chybách výsledek korigovat třemi brankami. Na zbytečné branky v naší síti reagoval trenér Karel Cundrla tím že rozestavení z úvodu utkání vrátil do zažitého systému s Tomášem Cundrlou ve středu zálohy a Honzou Zrníkem na pravém kraji zálohy. V útoku se postupně střídali další hráči z lavičky ( Honza Bouchal, Martin Látka a Danek Krézek). Všichni kluci si v zápase s chutí zahráli a zastříleli. Výsledkem bylo 22 branek v síti domácích a to i přes velkou snahu jejich brankáře. V dnešním zápase se do střelecké listiny zapsali i zbývající hráči, kteří na svůj první úspěch v sezóně čekali. Jedním z nich byl i náš brankář Martin Látka, který hrál v poli. Po zranění prstu na pravé ruce nemohl klukům pomoct v bráně, ale úspěšně se zapojil do střeleckého koncertu našich kluků. Z kádru scházeli marodi Adam Plšek, který doléčuje angínu, a Matěj Zelinka, který nám bohužel bude scházet minimálně tři týdny z důvodu zranění paty. Přejeme jim brzké uzdravení a návrat mezi naši partu.

Dnešní výkon bych i přes drobné chybičky hodnotil velmi dobře. Vzhledem k soupeři však musím říct, že skutečnou připravenost našich kluků prověří následující tři domácí utkání se soupeři na druhém až čtvrtém místě tabulky. Všechny příznivce dobrého fotbalu tímto zveme na naše další utkání, které se bude konat v neděli proti klukům ze Zábřehu na Moravě.