Jeseník – Frýdlant 2 : 0

Góly na začátku a na konci utkání orámovaly naše domácí vítězství. Vítězství ubojované, vydřené, upachtěné, ale nesmírně důležité. Právě bojovnost bylo to, co zdobilo jesenickou partu v sobotním souboji s fotbalovějším a herně vyzrálým soupeřem.

FOTOGALERIE

Májový liják pročistil vzduch a také jesenickému fotbalu se v divizi o dost lépe dýchá po domácí výhře nad Frýdlantem. Cestu k ní otevřel rychlý gól z 5. minuty, v níž Kysela odcentroval z levého křídla, přetažený balon našel zapomenutého Vavrače, který technickou střelou z úhlu k zadní tyči překonal gólmana Prepsla. Honza Vavrač skóroval proti Frýdlantu i v podzimním utkání na hřišti soupeře, kde jsme vyhráli rovněž 2:0. Pojistka našemu vítězství přišla v úplném závěru, kdy Jeseník, bránící těsné vedení, se vymanil z rostoucího tlaku hostí, rychlý protiútok vyšperkoval Bříza parádní přihrávkou na Marcinova, který postupoval sám ze strany na bránu a zakončoval podobně jako Vavrač při prvním gólu.

Co se dělo mezi oběma brankami? Hosté byli živější a chtěli hrát fotbal. Zároveň bylo trochu znát, že mají nahráno a užívají si klidný střed tabulky. Naše mužstvo hrálo o hodně a bojovností i nasazením předčilo soupeře, který měl více šancí, častěji hrál s míčem, ale střelecky se neprosadil.

Domácí tým měl světlé chvilky na konci poločasu, kdy Macurovu nebezpečnou ránu s vypětím všech sil brankář vyrazil. Hosté v druhém poločase stupňovali tlak a prosazovali se hlavně ze vzduchu. Jedna hlavička šla těsně vedle, druhá do břevna a tu třetí lapil na čáře Červenka. Hosté odcházeli smutní, ale za předvedený fotbal se nemusejí stydět. A naše mužstvo ukázalo velké srdce.

Sedmadvacet bodů v minulých divizních sezonách na záchranu nestačilo (loni sestupovala Pustá Polom dokonce se 36 body!), ale třicet bodů už by letos stačit mohlo, s ohledem na to, jak se trápí mužstva v pořadí za námi. Proto ve středu čeká naše mužstvo klíčová domácí bitva o záchranu s Hranicemi.

Branky: 5. Vavrač, 90. Marcinov.

FK Jeseník
Červenka – Řezníček, Karakasidis, Keltner, Vavrač – Furik (90. Prachař), Mlynář, Macura, Plhák, Kysela (76. Marcinov) – Bříza (90. Andrušík).

1. BFK Frýdlant nad Ostravicí
Prepsl – Střižík, Dvořák, Škorik, Hrdlička – Kratochvíl (46. Hutník), Svatonský, Šafner, Wludyka, Kučera (46. Marek), Šnyta (70. Šigut).
ŽK: 41. Keltner, 45. Řezníček, 51. Kysela, 80. Bříza, 87. Macura – 41. Svatonský, 52. Hutník, 82. Šafner.
Rozhodčí: Lukašík – Kaloč, Richtár.
Diváci: 186