Jeseník opouští divizi

Fotbalový klub oznamuje, že z výkonnostních důvodů není nadále v zájmu klubu pokračovat v Moravskoslezské fotbalové divizi a dobrovolně se vracíme na úroveň krajského přeboru.

Dlouhé a složité rozhodování je u konce. Jednotný a jednoznačný názor nepanuje ani na půdě klubu – ve výkonném výboru a v hráčské kabině. Převážilo ale střízlivé posouzení současné kvality hráčského kádru, který je pro další působení v divizi neudržitelný. Jedním dechem dodáváme, že za dobrovolným odchodem z divize nejsou finanční důvody.

Kádr mužstva, které v jarní části sezony uhrálo všehovšudy deset divizních bodů, opustí v novém přestupním období minimálně šest hráčů, nahradí je mladí dorostenci a hráči vracející se z krátkodobých přestupů. To je hlavní důvod našeho „restartu“ v krajském přeboru, s cílem vybudování nového mužstva, které může být už v krátké budoucnosti stejně úspěšné a vrátí Jeseník zpět do divize na delší čas než jen „na zkoušku“ trvající dvě sezony.

Výkonný výbor krajského fotbalové svazu v Olomouci rozhodl dnes odpoledne o rozšíření krajského přeboru ze čtrnácti na šestnáct týmů. Kromě Jeseníku tak bude do přeboru zařazena i Mohelnice, která sestoupila ze třetí ligy do divize, ale podala přihlášku do kraje.