Jeseník – Česká Ves 5 : 0

V druhém přípravném utkání naše mužstvo porazilo na domácím hřišti sousedy a kamarády z České Vsi 5:0 (po poločase 2:0).

FOTOGALERIE

Po našem dobrovolném odchodu z divize je mezi Jeseníkem a Řetězárnou zase už jen rozdíl jedné soutěže. Hosté, zejména v prvním poločase předvedli bojovný a houževnatý výkon a domácí se dlouho nemohli prosadit. Trenér Kuba Karakasidis postrádal oba gólmany, a tak se mezi tyče postavil dorostenec Bašný, dále chyběli stabilní hráči základní sestavy Plhák s Vavračem a dlouhodobě zraněný Minka. V prvním poločase jsme nastoupili v sestavě: Bašný – V. Novák, Cekuras, Mlynář, Nečesal – Woitek, Bráblík, Mráz, Kysela – Bříza, P. Novák. Posledně jmenovaný (mladší brácha Ladi Nováka) je odchovancem Dynama Javorník, hrál dorosteneckou ligu ve Frýdku-Místku, nyní je hráčem divizního Frýdlantu a s Jeseníkem absolvuje letní přípravu jako případná posila pro náš podzimní kádr.

Na góly se čekalo až do závěru poločasu. Nejprve se po Woitkově centru odrazil míč k Břízovi, který tvrdou ranou otevřel skóre. A potom dal krásný gól střelou pod břevno Kysela. Do druhé půle došlo v jesenickém týmu k sedmi změnám, kdy okolo zkušeného Vaška Keltnera postavil trenér svoji „mateřskou školku“, Řetězárna ve své největší šanci trefila tyč, ale pak už hostující tým s jediným náhradníkem neměl mnoho sil na běhavý fotbal v podání jesenických mladíků. Sestava v 2. poločase: Bašný – Vícha, Keltner, Cekuras, Nečesal – Nguyen, Bráblík, Bartošek, Kmínek – Planý, Zrník. Po čtvrthodině se ale zranil Honza Zrník, a tak se do hry vrátil Kysela. Na 3:0 zvyšoval Bartošek, kterého krásnou přihrávkou uvolnil Bráblík. Na konci utkání se pak dvakrát po rohových kopech prosadil Keltner.

Poslední přípravu před startem krajského přeboru odehraje Jeseník ve středu ve Velkých Losinách.

FOTOGALERIE