Dolany – Jeseník 2 : 3

Start do nové sezony a hned infarktová záležitost. Po bezbrankovém prvním poločase jsme si dali vlastní gól, otočili skóre, nechali domácí vyrovnat, přežili jsme penaltu a v nastavení rozhodli o třech bodech.

Po celou první půli provázela naši hru jistá míra nervozity a nejistoty z nového začátku. Utkání nenabízelo nic, co bychom od fotbalu očekávali – Jeseník si připravil dvě pološance, v nichž Bříza střílel nad a Plhák o krok nedosáhl na Kyselův střílený centr. Domácí kromě několika rohových kopů neměli vůbec nic. A přestože nevystřelili na bránu, šli hned pár vteřin po začátku druhého poločasu do nečekaného vedení: centrovaný míč nešťastně tečoval Cekuras a Pastucha na změnu směru nemohl zareagovat. Už v 51. bylo vyrovnáno, když Kyselův rohový kop poslal tvrdou hlavičkou do sítě Keltner. Hra v druhé půli plynula v mnohem živějším tempu, hostující tým byl čím dál nebezpečnější. V 55. hlavičkoval po dalším rohu Mlynář a domácí vykopávali míč z prázdné brány. V 64. jsme šli zaslouženě do vedení: Keltner svým důrazem vyhrál souboj na půlicí čáře, poslal dopředu Mlynáře, který posunul do běhu Woitkovi a ten svoji šanci vyřešil efektním dloubáčkem přes gólmana – 1:2. V 69. pálil z dálky Bříza těsně nad břevno. Přes soustavnou jesenickou převahu se gól jistoty dát nepodařilo a naopak bojovně naladěný domácí tým udeřil z protiútoku. Kuchyňka pronikl z křídla do šestnáctky, našel volného Kubečka a ten zblízka překonal Pastuchu – 2:2. A v 82. mohlo být ještě hůř, když šikovného Kuchyňku v pokutovém území  zastavil Vavrač jen za cenu faulu a rozhodčí nařídil penaltu. Míč si postavil Kubeček a přízemní střelu poslal mimo tyče. Jeseník cítil, že je v tomto utkání lepší a že má na to, aby si z Dolan odvezl všechny body. Závěrečné minuty se odehrávaly převážně před domácí brankou. Planý šikovně pronikl mezi obránci, přenesl hru na volného Kyselu, s jehož střelou si brankář Chlanda poradil. Ale neporadil si s dalekonosným pokusem Honzy Vavrače, který na začátku jednominutového nastavení napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů a střelou k tyči rozhodl o jesenickém vítězství.

FOTOGALERIE

Branky: 46. Korec, 77. Kubeček – 51. Keltner, 63. Woitek, 90. Vavrač.

FC Dolany: Chlanda – Doubrava, Korec, Pokorný (88. Kráčmar), Kuchyňka, Hrubý (89. Lošťák), Outlý (70. Liška), Vrána, Jíša, Grézl, Kubeček.

FK Jeseník: Pastucha – Nečesal, Keltner, Cekuras, Vavrač – Kysela, Mlynář, Bráblík (79. Bartošek), Plhák (58. Planý) – Woitek, Bříza (70. Novák P.).

ŽK: Outlý, Jíša, Vrána, Liška – Bráblík.

Rozhodčí: M. Pospíšil – Z. Štětka, M. Slota.