Jeseník – Kralice n.H. 5 : 2

Jeseník zvládl domácí utkání proti Kralicím. Naše mužstvo herně dominovalo, ale soupeřův odpor jsme zlomili až čtvrthodinu před koncem.

FOTOGALERIE

Před výkopem se držela minuta ticha za Petra Kapustu a Jana Kazára, kteří již nejsou mezi námi. Samotný zápas pak začal velmi divoce – už ve 2. minutě nařídil rozhodčí Habermann penaltu za faul na Břízu a Woitek ji bezpečně proměnil. Jesenické útočné manévry pokračovaly: Kysela trefil tyč, Mlynář dal gól z ofsajdu, Bříza znovu pálil do tyče a také mu nebyl uznán gól kvůli ofsajdu. Hosté nevěděli, kam dřív skočit a ve 27. minutě Planý doklepával ve skrumáži odražený balon – 2:0! Závěr poločasu ale patřil hostům. Jeseník postupně ubíral na tempu, přišel o územní převahu a nakonec i o náskok. Kralický Cibulka těsně nedosáhl na střílený centr, ale stejný hráč ve 34 proměnil penaltu nařízenou za faul Mlynáře. Hosté pak měli do přestávky ještě několik standardek, Jeseník to zkoušel z brejků, ale skóre se neměnilo.

Druhý poločas začali domácí opět aktivně, jenže v 53. si nepohlídali situaci před vlastní brankou, přetažený cent našel osamoceného Přikryla, který střelou k tyči nedal Vránovi šanci. Nečekané vyrovnání naložilo na domácí hráče nepříjemný tlak z vidiny další bodové ztráty. Zápas, který se vyvíjel tak dobře, dostal dramatický náboj. Jeseník v dalších minutách tlačil, hosté odolávali a hráli o čas. Po několika šancích zlomila všechno nenápadná situace ze 75. minuty, kdy se odražený míč dostal k Břízovi, a ten ho šikovně tečoval do sítě – 3:2. Hosté museli znovu honit ztrátu, otevřeli hru, ale Jeseník už nepřipustil žádné komplikace: v 82. po rohovém kopu hlavou zařídil vítěznou pojistku Mlynář a už v nastaveném čase oslavil první gól v jesenickém dresu střídající Petr Novák, který rovněž hlavou uklidil do brány vysoký centr.

Zejména na psychiku týmu důležité vítězství nás vrací do horní poloviny tabulky a za týden jedeme do Velkých Losin, které jsou na tom bodově stejně.

FOTOGALERIE

Branky: 3. Woitek (pen.), 27. Planý, 75. Bříza, 82. Mlynář, 90.+ 1 Novák P. – 34. Cibulka (pen.), 53. Přikryl.

FK Jeseník: Vrána – Cekuras (56. Novák V.), Keltner, Mlynář, Vavrač – Planý (64. Plhák), Mráz, Bráblík (81. Urban), Kysela (87. Nečesal) – Woitek, Bříza (76. Novák P.).

FC Kralice n.H.: Flajzar – Troneček, Přikryl, Prokop, Hlačík, Němčík (85. Svozil), Skalník Gábor, Cibulka, Krobot, Zatloukal.

ŽK: Mráz, Mlynář, Vavrač – Krobot, Prokop, Zatloukal, Flajzar.

Rozhodčí: Habermann – Samek, Foral.

Diváci: 131.