Zítra s Mohelnicí

Předehrávka posledního podzimního kola je na programu uprostřed pracovního týdne. Ve středu od 16 hodin se v Jeseníku představí Mohelnice.

Na žádost klubů FK Jeseník a FK Mohelnice byl v červnu rozšířen krajský přebor ze čtrnácti na šestnáct účastníků. Toto rozšíření (nebo spíše vrácení počtu účastníků zpět k šestnáctičlenné  historické tradici) s sebou nese nutnost odehrát jedno podzimní a jedno jarní kolo mimo víkendy. A los soutěže postavil do vloženého zářijového kola proti sobě právě týmy, které dodatečně rozšířily přebor na šestnáct.

Mohelnice vyhrála krajský přebor před osmi lety a po několika sezonách v divize se v roce 2015 prokopala až do moravskoslezské ligy. Po letošním jarním sestupu a rozbouřeném období se klub vyhnul návratu do divize a přihlásil mužstvo do krajského přeboru. Ze šesti dosavadních zápasů Mohelnice třikrát vyhrála a má o dva body méně než naše mužstvo.

Jeseník se v utkání s Mohelnicí musí obejít bez kapitána Broni Mlynáře. Stav jeho nedoléčeného kolena se po nedělním utkání ve Velkých Losinách značně zhoršil a je jisté, že středeční absence jedné z klíčových opor mužstva nebude poslední. Zbytek týmu je zdravotně v pořádku a chybět bude pouze Lukáš Urban, který je omluven z osobních důvodů.

Můžeme čekat atraktivní souboj. Jeseník má dobrou formu a v posledních dvou kolech proti svým soupeřům dominoval. Utkání bude speciální zejména pro Lukáše Woitka, který loňský podzim strávil právě v Mohelnici – tehdy ještě třetiligové.

Utkání FK JESENÍK – FK MOHELNICE se hraje ve středu 12. 9. 2018 od 16:00 hodin.