Mohelnice – Jeseník 0 : 1

Ve středu naše „jednička“ nestačila na Mohelnici, ale už v sobotu naši dorostenci srovnali pomyslné skóre vzájemných střetů těchto dvou klubů.

FOTOGALERIE

Dorostenci FK Jeseník zvítězili v Mohelnici jediným gólem, o který se už ve 2. minutě postaral Filip Kmínek, když se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou po dlouhém autovém vhazování.

Jeseník pak v dalším průběhu sázel především na kompaktní obranu, kterou vyztužila posila z A-mužstva Karel Nečesal. Bojovné utkání plné osobních soubojů nenabídlo v prvním poločase mnoho gólových příležitostí. Až před přestávkou Mohelnice vytěžila zajímavé standardní situace a třikrát nebezpečně ohrozila jesenickou branku. Jednu z akcí zastavila dokonce až tyč Bašného branky.

Ve druhém poločase pokračovala útočná snaha domácích, těm ale chyběla finální přihrávka a do vyložené šance se prakticky nedostali. Jeseničtí zadáci si poradili s každým míčem letícím do vápna, z něhož by mohlo hrozit případné nebezpečí. Hosté zároveň vyráželi do čím dál otevřenější obrany soupeře. V největších šancích se ocitli Červeňák a po něm Bouchal, když oba postupovali sami na branku, ale vždy je zastavil skvělý zákrok mohelnického gólmana.

Jeseník si poradil i se závěrečným tlakem domácích, kteří směrem dopředu působili bezradným dojmem. Naši dorostenci vybojovali cenné vítězství, které je posunuje na druhé místo tabulky krajského přeboru.

FOTOGALERIE

Branka: 2. Kmínek F.

Sestava: Bašný (46. Balčirák) – Vícha, Sytař, Nečesal, Bouchal – Latzel, Kmínek P., Marek, Sekanina – Kmínek F., Janoš. Střídali: Červeňák, Tulis, Daniel, Krézek T., Plšek.