Jeseník – Dolany 5 : 1

Výsledek tomu příliš nenapovídá, ale bylo to drama. Jesenické loučení s podzimem dopadlo vysokým vítězstvím, které se zrodilo až v závěrečné desetiminutovce.

FOTOGALERIE

Ještě v 72. minutě hosté vedli a v 82. drželi remízu. Nakonec si ze severu odváželi těžký debakl. Jeseník se nechal zaskočit už ve 12. minutě a pak následovala řada zahozených šancí a trápení, než došlo k zaslouženému obratu.

První gólovku měl na hlavě v 6. minutě Vavrač, který poslal Urbanův centr těsně mimo tyče. Stejná situace se opakovala v 19., kdy Urbanův centr našel hlavu Woitka, který rovněž minul. To už ale bylo v době, kdy Jeseník musel dohánět jednogólové manko. Ve 12. minutě se Vrána marně natahoval na Kubečkovu táhlou střelu a přestože ji jesenický gólman konečky prstů tečoval, vyrazit míč mimo tyče se mu nepodařilo. Největší šanci na vyrovnání spálil Jeseník po půlhodině hry, kdy Woitkův přízemní centr zakončoval Urban ve vyložené pozici vedle. Další možnost měl po Plhákově kolmici Planý, který šel sám na Dvořáka, ten mu ale včasným vyběhnutím zmařil zakončení. Ještě na konci poločasu předvedl pěkné sólíčko Vavrač, předložil míč pod sebe volnému Břízovi, jehož ránu zblokovali obránci.

Po přestávce udělali domácí plánovanou změnu na brankářském postu a také dvě střídání v poli. Mráz s Kyselou hru oživili a druhý poločas se nesl v duchu trpělivého dobývání dolanské obrany. Hosté však mohli dorazit Jeseník druhým gólem v 64. minutě, kdy po nepřesné rozehrávce postupoval sám na branku Grézl, ale Pastucha se vyznamenal. V 72. se domácí konečně dočkali: Planý pronikl do vápna, obešel obránce a jeho prudký přízemní centr tečoval do sítě Bříza. Dolany mohly znovu odpovědět, když se Kubeček dostal k nebezpečné střele, ale mířil nad jesenickou bránu. V 82. minutě Plhák z rohové kopu našel Mráze, jehož pohotová rána pod břevno dostala domácí tým do vedení. Dolany vrhly vše do útoku a to se jim krutě vymstilo. Navíc jim došly síly a najednou se před soupeřovou brankou otvírala pro jesenické hráče otevřená magistrála. Planého průnik zastavil gólman, ale vyražený míč uklidil ranou zpoza šestnáctky Bříza – 3:1. Potom v dalším přečíslení Kysela předložil přihrávku před branku Mrázovi a ten se nemýlil – 4:1. Poslední slovo měl znovu Kysela, který se ocitl sám před brankou a střelou od tyče do sítě uzavřel na konečných 5:1.

Jeseník díky tomuto vítězství přezimuje na druhém místě tabulky a jarní část otevřeme 24. března pikantním soubojem na hřišti prvního Lutína.

FOTOGALERIE

Branky: 72. Bříza, 82. Mráz, 84. Bříza, 86. Mráz, 89. Kysela – 12. Kubeček.

FK Jeseník: Vrána (46. Pastucha) – Nečesal, Karakasidis, Cekuras (81. Keltner), Vavrač – Urban (46. Kysela), Bráblík (46. Mráz), Plhák, Woitek – Planý (87. Vojtek), Bříza.

FC Dolany: Dvořák – Kubeček, Jíša, Vrána, Liška, Hrubý (85. Koiš), Kuchyňka (88. Kráčmar), Bergmann (78. Pírek), Korec, Doubrava, Grézl (88. Schwarz).

Žluté karty: Cekuras, Woitek, Plhák.

Rozhodčí: Slota, Perutka, Motal.

Diváci: 195