Woitek odchází, vrací se Macura i Minka

Předpokládaný odchod Lukáše Woitka z jesenického kádru je na spadnutí. Nejlepší střelec a tahoun mužstva se po přestěhování do Prahy pokouší probojovat do kádru jednoho z třetiligových klubů, ale i kdyby se mu to nepovedlo, na výběr jsou stále desítky jiných týmů v Praze a okolí. Pravděpodobnost, že by na jaře Lukáš Woitek dojížděl kvůli krajskému přeboru do Jeseníku, je nulová.

Naopak v kádru trenéra Jakuba Karakasidise přivítáme navrátilce ze Šumperka Davida Macuru, který hrál na podzim divizi v šumperském dresu na základě krátkodobého přestupu do konce roku 2018. Sám hráč vyjádřil přání vrátit se do Jeseníku. Dočasný přestup byl v létě uzavřen i v případě Martina Furika, který za Krnov. Hráč i klub chtějí pokračovat v současném režimu, Martin Furik tak s velkou pravděpodobností bude i na jaře hrát v Krnově. Jakub Řezníček kvůli svým futsalovým aktivitám v Německu končí v kádru třetiligového Dolního Benešova a ze stejného důvodu nenastoupí ani do přípravy v Jeseníku.

Tréninková příprava jesenického mužstva začne 22. ledna a součástí zimní přípravy bude i čtyřdenní soustředění v jesenických lázních. Do tréninkového procesu se vrací po vleklém zranění kapitán Broňa Mlynář a po ještě delší pauze také Honza Minka. Oba budou v jarní části vítanými posilami. V seznamu hráčů pro zimní přípravu má trenér Karakasidis kromě Davida Macury ještě další tři nová jména: bratři Richard a Honza Zrníkovi z SK Řetězárna a Filip Guzej z TJ Písečná.

Kádr pro zimní přípravu:

Jan Pastucha, Michael Vrána – Vladimír, Novák, Václav Keltner, Jiří Mráz, Marek Cekuras, Karel Nečesal, Jan Minka, Martin Bráblík, Pavel Kysela, Patrik Plhák, Bronislav Mlynář, Jan Vavrač, Adam Bříza, Matěj Planý, Petr, Novák, Lukáš Urban, Vojtěch Bartošek, Jiří Vícha, David Macura, Jan Zrník, Richard Zrník.