Co nového v FK Jeseník

Členská výroční schůze, příprava žáků, vznik Fotbalového kroužku a další nové informace z dění v našem klubu.

Výroční valná hromada FK Jeseník se uskuteční v sobotu 6. dubna od 18 hodin, tedy po domácím utkání našich mužů proti Želatovicím. Koná se v klubovně Pod Tribunou a všichni členové FK Jeseník jsou zváni.

Uplynulý víkend byla dohrána Zimní halová liga přípravek, kterou pořádal Honza Malysa pod záštitou GTM OFS Jeseník, komise mládeže a FK Jeseník. V konečném účtování seriálu halových turnajů se v kategorii starších přípravek radovalo Dynamo Javorník. Naše přípravka U-11 (na snímku) obsadila 3. místo. Mladší přípravky U-9 ovládl tým FK Jeseník A, naše „béčko“ bylo sedmé. Fotky ze závěrečného turnaje starší přípravky ZDE.

Další turnajovou akcí pro týmy kategorie U-11 bude čtvrtý ročník Velikonočního turnaje na stadionu FK Jeseník, který se koná v pátek 11. dubna. Bližší informace již brzy na našem webu.

Před pár dny se republikou přehnal silný orkán, který se nevyhnul ani Jeseníku a bohužel ani našemu stadionu. Za oběť si vybral jednu ze střídaček na hlavní hrací ploše. Do úvodního domácího utkání bude vše opraveno.

Muži FK Jeseník vstupují do sezony již tento víkend zápasem na hřišti prvního Lutína. O týden později rozehrají jarní část také dorostenci a žáci. Kompletní rozpis jara bude zveřejněn v nejbližších dnech na našem webu.

Žákovské celky Jeseníku se v přípravě střetly s kvalitními soupeři. Minulý pátek naši mladší žáci hostili na jesenické „umělce“ tým Sparty Brno, který byl v Jeseníkách na soustředění. Hosté vedli v průběhu utkání už 3:0, naše U-13 ale dokázala výsledek otočit a vyhrála 4:3. V neděli pak naši starší žáci nastoupili rovněž doma proti Krnovu, se kterým remizovali 3:3. Tým U-15 ovšem před jarní částí hlásí velké oslabení, když Adam a Miloš Pudilovi přestoupili do Slavie Praha. Jedná se zatím o krátkodobý přestup do léta s možností definitivního odchodu obou hráčů do Prahy.

Naše dorostence čeká jarní soutěžní premiéra v sobotu 30. března na stadionu HFK Olomouc už bez Patrika Kmínka, který v zimě přestoupil do Krnova. Očekávaný návrat Tomáše Cundrly na hřiště se znovu odkládá z důvodu zranění kotníku, které utrpěl minulý týden. A k dispozici celé jaro nebude ani Filip Kmínek, který na futsale utrpěl komplikovanou zlomeninu s nutností operace.

Od dubna bude na jesenickém stadionu fungovat takzvaný Fotbalový kroužek pro kluky a holky ve věku 5 až 7 let. Těšíme se na vás každý čtvrtek od 15:30 hodin.