Jeseník – Želatovice 4 : 0

Druhé jarní utkání a opět výborný výkon. Jeseník si v domácí premiéře letošního kalendářního roku hladce poradil se Želatovicemi.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Hosté rychle pochopili, že v Jeseníku se budou muset soustředit hlavně na obranu. Domácí se do soupeře zakousli s velkou agresivitou a želatovická defenziva se ocitala pod tlakem. V 8. minutě se v obrovské šanci zjevil Planý a v gólové pozici trefil brankáře Čecha. Další příležitosti na sebe nenechaly čekat, Jeseník důrazným presinkem nedával soupeři dýchat a vytvářel před želatovickou brankou nebezpečné situace. Ve 23. minutě pálil Minka z dálky těsně vedle, ve 25. byl na hranici pokutového území faulován pronikající Planý, rozhodčí nechal výhodu Břízovi, který v další gólové šanci rovněž minul. Ve 29. už se Jeseník mohl radovat: Plhák křižným pasem vyslal do úniku Mráze, ten si potáhl míč do vápna a přízemní střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre. Nenápadní hosté se pak zničehonic ocitli v jasné gólové šanci, když se Čtvrtníček řítil sám na Pastuchu, ten ale včas vyběhl a předvedl skvělý zákrok.

Druhý poločas začali hosté aktivněji, ovšem blíže ke skórování měl znovu Jeseník: Plhákův přímák zatočený přes zeď skončil na tyči, následný Zrníkův centr poslal Macura hlavou těsně vedle. V 57. Mráz precizní přihrávkou našel Břízu, který se s tím nemazlil a přesnou ranou k tyči zvýšil na 2:0. Jeseník hrál s velkou chutí a soupeře prakticky do ničeho nepouštěl. V 62. minutě definitivně rozhodl osud zápasu Plhák, který proměnil penaltu po faulu na Mráze. V 82. minutě domácí předvedli krásnou akci, kdy založili rychlý brejk, Bráblík centroval na Břízu, a ten ve skluzu posílá míč o pár čísel mimo. Jesenický útočník se ale nakonec druhého gólu v zápase přece jen dočkal: v 87. minutě rozjel Jeseník další rychlý přechod do protiútoku, Plhák vyslal Kyselu, který svůj sprint přes celé hřiště zakončil přesným centrem na Břízu – 4:0!

Jeseničtí fotbalisté sklidili zasloužené ovace diváků a jako jediní v krajském přeboru zůstávají v jarní části bez bodové ztráty. Za týden jede mužstvo do Kralic na Hané.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 29. Mráz, 57. Bříza, 62. Plhák (pen.), 87. Bříza.

FK Jeseník: Pastucha – Nečesal (63. Novák), Cekuras, Macura, Zrník (65. Bráblík) – Mráz (71. Kysela), Plhák, Minka, Vavrač – Bříza, Planý.

FC Želatovice: Čech – Calábek, Zehnálek, Cagaš, Zaoral (45. Koplík), Zapletal, Tomek, Koutný, Mackovík, Dlouhý, Čtvrtníček (63. Němec).

ŽK: Pastucha – Zapletal, Dlouhý.

Rozhodčí: Perutka – Kouřílek, Habermann.

Diváci: 149.