Jeseník – Černovír 5 : 0

Vítězná tečka za fotbalovou sezonou na jesenickém stadionu. Domácí mužstvo vypořádalo s řadou oslabení v sestavě a soupeře z Olomouce vyprovodilo pětibrankovým vítězstvím. Jeseník končí ročník na pátém místě krajského přeboru.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Bříza, Vavrač, Plhák a vykartovaný Cekuras rozšířili seznam jesenických absencí, na kterém jsou dlouhodobě zranění Minka, Mlynář, Novák, Keltner. V základní sestavě se na hrotu útoku objevil dorostenec Červeňák, střed hřiště si vzali na starost Mráz s Cundrlou, jejichž věkový součet je mladší než u hrajícího trenéra Karakasidise. Z lavičky dirigoval jesenickou hru Mlynář, který v druhé půli poslal do hry další dva dorostence.

Jeseník zvládl zápas s lehkostí a po dobrém výkonu, situaci však značně ulehčil odevzdaný soupeř, který přijel odehrát závěrečné kolo víceméně z povinnosti a více než výkonem na hřišti, zaujala černovírská výprava fanouškovským kotlem, který na této úrovni nemá obdoby. Černovírští „ultras“ se po celý zápas starali o skvělou fotbalovou kulisu a na závěr připravili i pyrotechnickou rozlučku.

Už v 7. minutě otevřel skóre Mráz, který za šestnáctkou napálil balon k tyči a gólman Gross marně plachtil vzduchem. Ve 13. minutě černovírský brankář vyrobil fatální kiks, když lehkou „malou domů“ od spoluhráče Hanouska minul a míč se dokutálel do jeho sítě – 2:0. Jeseník měl další šance a ve 40. minutě výborně hrající Planý utekl obráncům a z úhlu ke vzdálenější tyči přidal třetí pojistku.

Na začátku druhé půle Jeseník zvolnil a v ospalém tempu se Černovír vůbec poprvé dostal ke střeleckému zakončení. V posledních dvaceti minutách se domácí znovu nadechli a utkání dokončovali v exhibičním stylu. Gól střídajícího Krézka nemohl platit kvůli ofsajdu, ale v 75. minutě se Jeseník přece jen prosadil – svůj první soutěžní gól dal teprve šestnáctiletý Cundrla, když se dostal k odraženému míči na hranici šestnáctky a do odkryté brány zvyšoval na 4:0. Závěrečné slovo měl v 82. minutě Macura, když po přímém volném kopu zakončoval z bezprostřední blízkosti. O symbolickou tečku sezony se tak postaral velký srdcař a bojovník, který dost možná odehrál za Jeseník poslední utkání.

Přes velkou konkurenci všemožných akcí, které v sobotu probíhaly v Jeseníku a okolí, si nejvěrnější diváci znovu našli cestu na jesenický stadion a po závěrečném hvizdu mohli zatleskat vysokému vítězství i předvedené hře.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 7. Mráz, 13. vlastní, 40. Planý, 75. Cundrla, 82. Macura.

FK Jeseník: Pastucha – Nečesal, Karakasidis, Macura, Zrník – Planý, Mráz, Cundrla, Bráblík (72. Tulis) – Červeňák (65. Krézek), Kysela.

Slovan Černovír: Gross (77. Janošťák) – Láner, Pulkert, Vyroubal, Dočkal (63. Hlava), Meissner, Zdráhal, Tomčík, Kesler, Hanousek, Grossmann.

Žluté karty: – Grossmann

Rozhodčí: Polanský – Kašpar, Jurčák.

Diváci: 135.