Jeseník – Zábřeh 0 : 1

Na úvod nové sezony domácí porážka se Zábřehem. Utkání příliš fotbalové krásy nepobralo, hosté díky jediné povedené střele z konce první půle odvážejí z Jeseníku tři body.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Jeseník nastoupil bez zkušeného Plháka a chyběl také útočník Planý. Oba týmy začaly opatrně, na první střelu se čekalo přes dvacet minut a na první gólovou šanci více než půl hodiny a ocitl se v ní Mráz, který využil zaváhání v zábřežské rozehrávce a jeho střelu brankář s velkým štěstím zastavil ještě před brankovou čárou. Svoji první příležitost si o chvíli později připravil i Zábřeh a hned z toho byl vedoucí a nakonec i vítězný gól. Hosté na pravém křídle chytře a rychle přešli do protiútoku, přetažený centr našel osamoceného Žáka, který křížnou ranou k tyči nedal Pastuchovi šanci. Na konci půle měl Jeseník ještě dvě střely z dálky a jeden závar, při kterém Bříza vyhrál výškový souboj s brankářem, ale k dorážce se nikdo z jeho spoluhráčů nedostal.

Ve druhém poločase Jeseník nedokázal najít recept na kompaktní obranu soupeře. Jistou naději mohl skýtat jen standardní situace, ale v nich se domácí neprosadili. Naopak v 65. minutě mohli hosté pojistit vítězství, když Laštůvka na brankovišti hlavičkoval těsně nad. Zřejmě v největší možnosti na vyrovnání se deset minut před koncem ocitl Mráz, který z hranice pokutového území napálil prudce balon a jeho tečovaný pokus těsně minul branku.

S lepším vstupem do sezony mohl Jeseník získat větší jistotu, ale je to jen jeden zápas a jeden dílčí nezdar. Za týden jede naše mužstvo do Želatovic.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 39. Žák

FK Jeseník: Pastucha – Bráblík, Janíček (81. Urban), Cekuras, Vavrač – Bajza (66. Kmínek), Mráz, Minka (59. Zrník), Cundrla, Kysela (75. Červeňák) – Bříza.

SK Sulko Zábřeh: Toman – Laštůvka, Schwab, Žanda, Hymr (79. Šincl), Okleštěk, Sitta Mich., Žák (77. Tareš), Paclík, Sitta Mar. (89. Navara), Ratiborský.

Žluté karta: Bajza, Vavrač, Červeňák – Ratiborský, Žanda.

Rozhodči: Šteier – Motal, Polanský.

Diváci: 120.