Velké Losiny – Jeseník 2:4

Nejdůležitější zpráva z utkání: Jeseník zastavil třízápasovou poraženeckou náladu a z nejkratšího výjezdu sezony si veze tři body. Pro psychickou pohodu mužstva ohromě důležité.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Jakoby chtěl Jeseník co nejdříve potvrdit, že ve Velkých Losinách se mu v posledních zápasech vždy daří. Hned z prvního útoku vzešel přímý kop, Mráz napálil zeď a odražený balon poslal z úhlu do sítě Vavrač. Stejný hráč se z pozice levého obránce zapojil ve 12. minutě do rychlého protiútoku, s míčem u nohy se prosmýkl kolem dvojice nestíhajících obránců a chladnokrevně zavěsil. V první čtvrthodině působila domácí obrana jako velký průchoďák a Jeseník chodil do přečíslení. Na druhé straně ale hosté přežili několik závarů, při kterých se vyznamenal jak brankář Vrána, tak i dobře blokující obránci. Ve 27. minutě převzal míč v náběhu Bříza, probil se mezi stopery a sám před gólmanem zachoval klid 0:3! Parádní poločas pokazila poslední minuta, v níž sudí nařídil penaltu za faul a domácí snížili.

Po změně stran čekal na jesenické fotbalisty nažhavený soupeř, který získal velký tlak a hned ve 46. minutě chytil Vrána jasnou gólovou šanci. Losinská převaha neustávala ani v dalších minutách a jesenická obrana odolávala. Zároveň hosté několikrát zahrozili z nebezpečných brejků. Po jednom z nich tvrdě vystřelil Kysela a vyražený míč dostal do sítě zblízka Bráblík. Bylo to 1:4 a Jeseník mířil za třemi body. Hned po rozehrávce se ale po centru prosadil ve vzduchu domácí Indra a Losiny byly znovu ve hře. Závěrečný tlak Jeseník přežil bez úhony a vybojoval čtvrtou výhru v sezoně.

Za týden nás doma čeká Lutín, ještě předtím ve středu pohárové finále v Bernarticích.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 43. Linet (pen.), 76. Indra – 2. Vavrač, 12. Vavrač, 27. Bříza, 75. Bráblík.

TJ Sokol Lázně Velké Losiny: Hatala – Bureš, Zatloukal, Kupčík (40. Kocourek), Linet (77. Žák), Lazarov (77. Kubíček), Indra, Žídek, Šinogl, Kováč, Hilbert (28. Kobza)

FK Jeseník: Vrána – Bajza, Janíček, Cekuras, Vavrač – Bráblík (77. Kmínek), Mráz, Plhák, Kysela (86. Urban) – Planý, Bříza.

Žluté karty: Kupčík, Kocourek, Kováč, Lazarov, Linet – Vavrač, Mráz, Vrána.

Rozhodčí: Slota – Brázdil, Čampišová.

Diváci: 175.