Jeseník – Želatovice 3 : 2

Ve středečním vloženém kole zvítězili jeseničtí dorostenci v Kozlovicích 3:2. A stejný výsledek zopakovali o tři dny později v dramatickém domácím souboji se Želatovicemi.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Oba týmy předvedly dobrou fotbalovou kvalitu a k vidění bylo výborné utkání. Jeseníku patři l první poločas, v němž dal dvě krásné branky: ve 32. minutě předvedl parádní sólo Krézek a jeho zpětnou přihrávku poslal do sítě Červeňák. Ve 39. minutě pak vyhrál souboj u postranní čáry Marek, jeho přihrávku Červeňák chytře pustil pod nohama na Horáka, který technickou střelou k tyči zvýšil na 2:0.

Po změně stran se ale domácí dostali pod tlak a Želatovice hrozily ze země i ze vzduchu. V 53. minutě zahrávali hosté přímý volný kop z hranice pokutového území a Rychlík tvrdou střelou k tyči překonal Jurčáka. Jeseník pak bránil těsné vedení a vyrážel do brejků, z nichž mohl několikrát skórovat. Jenže z gólu se radovali znovu hosté – sedm minut před koncem se nákop od půlicí čáry snesl na Němcovu hlavu a bylo vyrovnáno. V posledních minutách se hrál otevřený fotbal a oba soupeři cítili, že mohou vítězství strhnout na svoji stranu. Povedlo se to domácím, kteří rozhodli v 87. minutě. Horákův přímák se dostal na zadní tyč ke Krézkovi, ten vrátil do brankoviště, kde zapomenutý Kmínek hlavou s pomocí břevna dal vítězný gól. Hosté vehementně protestovali, že míč, který se od břevna odrazil do země, nepřešel celým objemem brankovou čáru. Jelikož gólová technologie do Jeseníku zatím ještě nedorazila, platí to, co vidí rozhodčí. Jeseník se mohl radovat z důležitého vítězství.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 32. Červeňák, 39. Horák, 87. Kmínek F. – 53. Rychlík, 83. Němec.

Sestava: Jurčák – Bartoš, Sytař, Tulis, Dřímal – Planý, Horák, Kmínek F., Krézek, Jandl – Červeňák. Střídali: Marek, Sekanina, Nedoma.