Zábřeh – Jeseník 3 : 1

Na zrekonstruovaném zábřežském stadionu sehráli jeseničtí fotbalisté poslední utkání tohoto kalendářního roku. V předehrávce jara vyšli bodově naprázdno.

FOTKY Z UTKÁNÍ

V okleštěné sestavě nastoupil Jeseník k odvetě proti Zábřehu, který v srpnu vyhrál v úvodním kole sezony na jesenickém stadionu 1:0. Také z druhého vzájemného utkání tohoto ročníku si plný bodový zisk připsal Zábřeh. Ve středu hřiště nastoupil v jesenickém dresu na celých devadesát minut hrající trenér Bronislav Mlynář, který musel tímto krokem řešit absenci hned trojice středopolařů (Minka, Mráz, Plhák).

Domácí se do soupeře razantně zakousli a už ve 3. minutě šli do vedení, když Lepkův nákop z přímáků proletěl nikým netečován jesenickým vápnem a zastavil se až o síť. Jeseník pak přežil další zábřežské šance, například Bajza vykopával míč před okrytou brankou, postupně se ale hra vyrovnávala a ke slovu se dostali také hosté. Ti se po čtvrthodinovém rozkoukávání rozehráli k solidnímu fotbalu a ve 33. minutě zaslouženě vyrovnali. Gólová akce začala odvážným únikem Bráblíka po křídle, míč se pak přes rychlou kombinaci dostal do pokutového územi na nabíhajícího Vavrače, který střelou po zemi k zadní tyči překonal gólmana – 1:1. Závěr poločasu zase patřil spíše domácím, kteří nepovedeným centrem málem zaskočili brankáře Vránu a balon poskočil po břevně.

Na začátku druhé půle měl Zábřeh obrovskou šanci po rohovém kopu, ale zakončující hráč ve vyložené pozici minul. Jeseník znovu přežil domácí tlak a snažil se kombinační hrou překonat zábřežskou defenzivu. V době, kdy byl zápas zcela otevřený, rozhodla opět standardní situace: Žanda prudce hlavičkoval po rohovém kopu a Vrána míč neudržel v rukavicích. Jeseník mohl obratem vyrovnat, v šanci se ocitl Bříza a jeho pohotová střela těsně míjela tyč. Hosté v závěru hráli vabank a hnali se za kontaktním gólem, místo toho ale potřetí inkasovali, když Okleštěk vyhrál dva souboje před pokutovým územím, našel na straně volného Holíka a ten se nemýlil – 3:1. O dvě minuty později šel Jeseník do oslabení po tvrdém faulu Bajzy, který byl vyloučen bez předchozího napomenutí.

Jeseník vstoupí do jara z desáté pozice. Jarní část začne 21. března.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 3. Lepka, 66. Žanda, 85. Holík – 33. Vavrač.

SK SULKO Zábřeh: Toman – Laštůvka, Lepka, Žanda (89. Šincl), Okleštěk, Sitta Michal, Žák (65. Holík), Paclík (70. Appl), Sitta Marek (83. Navara), Lukas, Ratiborský (77. Schwab).

FK Jeseník: Vrána – Bajza, Janíček, Cekuras, Zrník – Kmínek P., Vavrač, Mlynář, Bráblík – Urban (68. Kysela), Bříza.

Žluté karty: – Urban

Červená karta: 87. Bajza

Rozhodčí: Perutka – Habermann, Brázdil.

Diváci: 200