Oživujeme fotbalové aktivity

S postupným rozvolňováním vládních opatření se pokoušíme vrátit aspoň částečně do normálu i fotbalové dění v Jeseníku. Soutěžní sezona 2019/20 sice skončila, ale to neznamená úplný konec fotbalových aktivit na jesenickém stadionu.

Od 4. května zahájily tréninkovou činnost všechny mládežnické týmy. Tento týden v pátek se přidali i muži. Všechna mužstva trénují pravidelně, zatím dvakrát týdně s omezenými možnostmi – zákaz používání kabin, sprch a společných vnitřních prostor fotbalového areálu.

První organizovanou akcí na jesenickém stadionu budou závěrečné turnaje nedokončené Zimní ligy přípravek U-11 a U-9, organizačně v režii grassroots trenéra FAČR a našeho trenéra mladší přípravy Honzy Malysy. V sobotu 30. května se odehraje turnaj starší přípravky U-11, o den později bude následovat mladší kategorie U-9.

Další chystanou akcí je krajská mini-liga dorostenců. Jedná se o neoficiální soutěž pro čtyři týmy krajského přeboru dorostu, které byly po podzimní části letošní nedohrané sezony na 1. až 4. místě tabulky. Jmenovitě tedy Jeseník, Bohuňovice, Zábřeh a Mohelnice. Tato soutěž se bude hrát jednokolově v průběhu tří červnových víkendů.

Předběžně je v přípravné fázi také krajský turnaj veteránů, který chce na našem stadionu pořádat Olomoucký Krajský fotbalový svaz v sobotu 27. června.

Další přípravné zápasy či turnaje jsou v jednání. A stejně jako všechny ostatní kluby samozřejmě čekáme na výhled pro příští sezonu.