Novinky z FK Jeseník

Novým trenérem jesenického mužstva mužů se stal Libor Sláma. Dosavadní kouč žákovských kategorií v našem klubu se rozhodl přijmout tuto výzvu a při vedení mužstva využije nejen svých bohatých hráčských zkušeností, ale také vzdělávacích poznatků ze začátku letošního roku, kdy úspěšně absolvoval kurz trenérské licence UEFA B. První trénink a hráčská schůze proběhne ve čtvrtek 16. 7. od 18 hodin.

V souvislosti s odchodem Libora Slámy od žákovských kategorií můžeme s potěšením oznámit, že do jesenického fotbalu se vrací další osvědčené trenérské jméno Josef Zbýňovec. Od nové sezony přebírá jako hlavní trenér kategorii starších žáků U-15.

Ve středu 15. července proběhne v Olomouci losovací aktiv Krajského fotbalového svazu Olomouc. Uplynulá sezona zůstala ze známých důvodů nedohrána a nikdo nesestoupil ani nepostoupil, přesto krajský přebor mužů doznal jedné změny. Do soutěže se již nepřihlásil Slovan Černovír a jím uvolněné místo přebírá Jiskra Rapotín, která byla po podzimní části minulé sezony na prvním místě I.A třídy sk. A.

Nová sezona odstartuje 8. srpna a ještě předtím by měli naši muži sehrát dvě přípravná utkání. Prvním z nich bude v sobotu 25. července od 16:30 domácí duel proti Krnovu. Druhý soupeř je zatím v jednání.

Jesenické dorostence čeká první přípravný zápas již pozítří, v úterý 14. 7. od 17:30 přivítají na našem stadionu mladší dorostence Sigmy Olomouc U-16, kteří jsou v Jeseníkách na soustředění.

Trenérské složení FK Jeseník v sezoně 2020-21, hlavní trenéři:
Mladší přípravka U-9: Jan Malysa
Starší přípravka U-11: Milan Marcinov
Mladší žáci U-13: Matěj Planý
Starší žáci U-15: Josef Zbýňovec
Dorost U-19: Karel Cundrla
Muži: Libor Sláma