Dorostenci v Supíkovicích

Naši dorostenci se v sobotu účastnili letního turnaje v Supíkovicích, za účasti mužstev okresního přeboru mužů Žulové, Velkých Kunětic a pořádajícího Tatranu Supíkovice, které táhl za celkovým vítězstvím místní rodák a hvězda pražské Slavie Petr Ševčík.

FOTKY ZDE

Jeseničtí dorostenci v okleštěné sestavě doplněné o hrajícího trenéra Karla Cundrlu a útočníka jesenického A-mužstva Matěje Planého hráli první utkání proti Supíkovicím a podlehli 2:6. Není asi potřeba dodávat, kdo vedl supíkovické mužstvo za hladkým vítězstvím – Petr Ševčík dva góly dal a další tři připravil. V supíkovickém dresu s ním mimo jiné nastoupil další současný hráč Jeseníku a rovněž supíkovický patriot Pavel Kysela, jeho bývalý spoluhráč z jesenického divizního období Martin Furik, ale také třeba extraligový florbalista z pražských Bohemians Marek Ďopan (samozřejmě rovněž Supíkovičák)…

V utkání o třetí místo hrála jesenická „devatenáctka“ se Žulovou a znovu se naši mladí potkali na hřišti s ligovou personou – v tomto případě bývalou: žulovský tým dirigoval nestárnoucí Jeňa Janošťák, někdejší prvoligový hráč Sigmy či Brna, později působící v profesionálních soutěžích v Malajsii a Singapuru. Jeseničtí dorosti vedli v utkání už 3:1, ale v závěru dvěma lacinými góly (jeden z penalty) přišli o náskok a v následném penaltovém rozstřelu byla šťastnější Žulová. Jeseník U-19 tak skončil na posledním místě.

FOTKY ZDE