Jeseník – Krnov 3 : 1

V prvním ze tří přípravných utkání, které čekají Jeseník před startem nové sezony, jsme na domácím stadionu porazili Krnov, účastníka Moravskoslezského krajského přeboru.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Premiéra nového trenéra Libora Slámy na jesenické lavičce. Z uvažovaného kádru pro podzimní sezonu scházela trojice zraněných Mlynář, Vavrač, Kysela a také Bajza, který je na dovolené. Na postu stopera byl v jesenické sestavě zkoušen hráč Žulové Jaroslav Křivohlávek. Novou tváří v týmu je také Jiří Horák, který přichází z dorostu.

Naše mužstvo šlo do vedení v 11. minutě, kdy po rychlém přechodu Planý dlouhým míčem přenesl hru na pravé křídlo, kde Bráblík obešel obránce a zpětnou přihrávkou vyzval ke střele Plháka, jehož technický pokus zaplachtil přesně k tyči. Druhý gól přidal po půlhodině Bříza, když využil nedorozumění mezi obráncem a brankářem, vystihl malou domů a zakončoval do prázdné brány. V závěru poločasu se na hřišti hodně jiskřilo. Minka oplácel faul a po následné potyčce několika hráčů byl vyloučen společně s krnovským kapitánem. Celý druhý poločas dohrávaly oba týmy o deseti.

V druhém poločase nejprve Krnov snížil po velkém závaru a zmatcích v jesenické obraně. Hosté většinu druhé půle tlačili, ale bez vyložené šance. Definitivní pojistku jesenickému vítězství přinesla akce z 88. minuty, kdy Zrník zleva našel centrem Kmínka, ten přiklepl Plhákovi, který z hranice šestnáctky trefil tyč a odražený balon doklepl do sítě Urban.

Jeseník se prezentoval sympatickým výkonem, odehrál zápas s velkým nasazením a zaslouženě zvítězil. V další přípravě čekají naše mužstvo Řetězárna (ve středu 29. 7. od 18:00) a Jindřichov ve Slezsku (v sobotu 1. 8. od 15:00).

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: Plhák, Bříza, Urban.

Sestava: Pastucha (46. Vrána) – Cekuras, Janíček, Křivohlávek, Zrník – Bráblík, Cundrla, Plhák, Minka, Planý – Bříza. Střídali: Mráz, Kmínek, Horák, Urban.