Mládežníci to rozjeli

Krajský přebor dorostu U-19: CHOMOUTOV – JESENÍK 2:4

Krajský přebor starších žáků U-15: JESENÍK – ČECHOVICE 6:2

Krajský přebor mladších žáků U-13: JESENÍK – ČECHOVICE 9:1

V úvodním kole krajských přeborů mládežnických soutěží zaznamenaly jesenické týmy stoprocentní úspěšnost. Vstup do nové sezony se vydařil.

DOROST

Bez tří klíčových hráčů Červeňáka, Kmínka a Marka se vypravili jeseničtí dorostenci k úvodnímu kolu na olomoucké předměstí do Chomoutova. V mužstvu trenéra Karla Cundrly došlo k výraznému omlazení, ale noví kluci, kteří přešli z žákovské kategorie, už v přípravě ukázali, že se neztratí. Někteří budou potřebovat trochu času, aby se adaptovali na hru proti soupeřům starším až o tři roky, ovšem hráči jako Kubánek, Valíček nebo Polčák se mohou brzy stát oporami omlazeného mužstva.

Jeseník v Chomoutově vedl 1:0 brankou Krézka. Domácí v závěru poločasu potrestali chyby hostí a dvěma góly v rozmezí tří minut otočili skóre. Naši dorostenci ale cítili, že herní kvalita je na jejich straně a naplno se to projevilo po změně stran. Další dvě branky Krézka znamenaly otočení výsledku a v 73. minutě přidal Valíček definitivní pojistku zasloužených tří bodů. Jesenický dorost po výborném výkonu zvítězil 4:2.

STARŠÍ ŽÁCI

Pod novým vedením Josefa Zbýňovce, který se po odmlce vrátil k trenérské činnosti v našem klubu, vstoupila jesenická U-15 do krajského přeboru vítězně. Na domácím stadionu si naši starší žáci poradili s Čechovicemi 6:2. Hosté ovšem vedli, když ve 13. minutě potrestali chybu v jesenické rozehrávce. Ve 23. minutě vyrovnal Zelinka z penalty a o minutu později díky Galíkovi se Jeseník dostal do vedení. Hosté závěr poločasu nezvládli a domácí tým vyjádřil svoji herní převahu gólově. Znovu Zelinka ranou z dálky zvýšil na 3:1 a Galík v posledních minutách před přestávkou stihl zkompletovat hattrick. Za stavu 5:1 dostali v druhé půli hojně času na hřišti kluci z lavičky. Galík zaznamenal svůj čtvrtý gól v utkání, poslední střelecké slovo ale měli hosté, kteří z pokutového kopu korigovali na konečných 6:2.

FOTKY Z UTKÁNÍ STARŠÍCH ŽÁKŮ

MLADŠÍ ŽÁCI

Také mužstvo U-13 vedené trenérskou dvojicí hráčů jesenického A-mužstva Matějem Planým a Martinem Bráblíkem, zahájilo sezonu jasným vítězstvím 9:1 nad Čechovicemi. V poločase byl stav 3:0, když se mezi střelce zapsali Látal, Vencálek a Svoboda. Po změně stran přidal Látal další tři branky a trefili se také Hlobil, Štencl a Viskupič. Až za stavu 9:0 přišla chvíle hostů z Čechovic, kteří zaznamenali alespoň jeden čestný úspěch.