Jeseník – Litovel 0 : 1

Domácí utkání bez bodového zisku je vždy nepříjemnost, ale zatímco po porážce s Rapotínem před dvěma týdny odcházeli jeseničtí hráči se vztyčenou hlavou, na sobotní duel s Litovlí bude nejlepší co nejrychleji zapomenout.

FOTKY Z UTKÁNÍ

PŘED UTKÁNÍM

Oba soupeři před týdnem slavili úspěch. Jeseník vyhrál gólem v úplném závěru v Mohelnici a Litovel získala své vůbec první body v sezoně, když doma zdolala Želatovice. Trenér Libor Sláma již mohl počítat s hráči vracejícími se po zranění, tedy Křivohlávkem a Vavračem, na lavičku navíc usedli Kysela a Planý. Do branky se poprvé postavil od začátku Bašný. Do pole chyběli Mráz (nemoc) a Bráblík (školní povinnosti).

PRŮBĚH UTKÁNÍ

Ve všech směrech nevydařené utkání. Předvedenou hrou mužstvo zůstalo daleko za předchozími vesměs sympatickými vystoupeními. Při absenci Jirky Mráze se znovu zůdraznila jeho důležitost pro tým. Byl to vyrovnaný zápas s několika šancemi na obou stranách. Jeseník měl největší tlak na konci poločasu, kdy se dvakrát v dobré pozici ocitl Bříza, ale neuspěl. Ještě předtím visel gól na vlásku po Minkově střele, kterou obránce zblokoval a gólman na poslední chvíli vyškrábl na roh. Na začátku druhé půle Kysela zatáhl míč do vápna, Plhák přenesl chytře míč na volného Minku, a ten v největší šanci zápasu těsně minul. Své momenty měli i hosté, ale zápas pomalu spěl do spravedlivé remízy. Bezbrankový stav a penaltový rozstřel nakonec odmítl hostující kapitán Dragon, který už v nastaveném čase poslal domácí hráče do kolen.

BRANKY

90. + 1 min: Dragon 0:1 – Začalo už dvouminutové nastavení, když hosté ve středu pole zachytili jesenickou rozehrávku a rychlým přechodem přes odkrytou levou stranu založili vítěznou akci. Na jejím konci byl centr do šestnáctky a nabíhající Dragon hlavou zhruba z 8 metrů poslal míč přesně k tyči.

HODNOCENÍ

Libor Sláma, trenér: „Nepovedené utkání, ve kterém nám chyběla větší koncentrace a rozvaha. Tyto zápasy jsou o jedné proměněné šanci, která by všechno změnila, to se nám bohužel nepovedlo a na konci jsme sami inkasovali. Před týdnem v Mohelnici jsme měli v závěru štěstí, teď se od nás odvrátilo. Takový je fotbal. Musíme zvednout hlavy a jdeme dál.“

FAKTA

Branka: 90+1 Dragon

FK Jeseník: Bašný – Cekuras, Janíček, Křivohlávek, Vavrač (46. Kmínek) – Červeňák (62. Planý), Cundrla, Minka, Plhák, Zrník (56. Kysela) – Bříza (73. Horák).

Tatran Litovel: Nakládal – Dragon (92. Laža), Jindra, Miklánek (42. Šrom, 46. P. Heinz), Dostál, Fišara, L. Heinz, Šana, Kvapil, Navrátil (69. Baránek), Bohanos (81. Vaca). 

Žluté karty: Bříza, Minka – Fišara, Dragon, Baránek, Šana, Dostál, Jindra, Kvapil.

Rozhodčí: Konečný – Dorušák, Perutka

Diváci: 163

FOTKY Z UTKÁNÍ