Ústí – Jeseník 0 : 0

Pokutové kopy: 4 – 3

Až v devátém kole probíhajícího ročníku krajského přeboru zaznamenali jeseničtí fotbalisté první remízu. Na půdě favorizovaného Ústí si připsali bod za bezgólový výsledek. Prémiový bod navíc získali domácí, kteří uspěli v penaltové loterii.

Jeseničtí jeli do Ústí s vědomím, že na půdě druhého nejlepšího celku soutěže nemají co ztratit. Výsledná remíza je jistě úspěch, ale hosté vědí, že po předvedeném výkonu mohli mít i víc. Určitě se nedá mluvit o tom, že by Jeseník byl v utkání horším mužstvem. Už jen výčet takzvaných vyložených gólových šancí hovoří ve prospěch jesenických hráčů. Největší tutovku měl po deseti minutách Bříza, který šel sám na bránu a trefil gólmana. O chvíli později zakončoval ze strany Minka, ale také neuspěl. Na konci první půle se v další skvělé pozici objevil Bříza a střelecké trápení jesenického kapitána mělo další pokračování.

Už před přestávkou herně vyrovnaného utkání do sebe soupeři začali jít bez rukaviček a k vidění bylo několik ostrých zákroků. V 52. minutě za tvrdý faul uviděl Mráz druhou žlutou kartu, a to po signalizaci asistenta rozhodčího. Žlutou kartu navíc vyfasoval i trenér Libor Sláma za protesty a opakované opuštění technické zóny. Jeseník šel do nepříjemného oslabení, ale už za minutu byly síly na hřišti srovnané, když druhou žlutou obdržel za podobný zákrok i domácí Smítal.

V druhém poločase už byly k vidění na obou stranách spíše pološance, jesenický gólman Bašný neměl pořádný zákrok a vytáhnout se mohl v následném penaltovém rozstřelu. Hned v první sérii Kysela proměnil a domácí hráč minul. V druhé sérii se oba střelci nemýlili, za Jeseník proměnil Cekuras. Třetí sérii začal neúspěšně Minka, jehož pokus domácí gólman Urbášek vystihl. Ve čtvrté uspěli oba soupeři, za hosty skóroval Cundrla. Rozhodla tak poslední série, ve které Janíček překopl a domácí střelec rozhodl o výhře Ústí 4:3.

TJ Sokol Ústí: Urbášek – Žeravík (46. Šnejdrla), Jambor (88. Motloch), Sencovici, Holoubek, Pančochář, Smítal, Křenek, Král, Váňa (68. Černotský), Helešic (73. Páleník).

FK Jeseník: Bašný – Bráblík, Janíček, Křivohlávek (54. Cekuras), Zrník – Planý (63. Kmínek), Minka, Cundrla, Mráz, Kysela – Bříza (76. Horák).

Žluté karty: Smítal, Helešic, Holoubek – Minka, Mráz.

Červené karty: 53. Smítal – 52. Mráz (oba po 2. žk)

Rozhodčí: Kopecký – Perutka, Matulík

Diváci: 49