Na Uničov umíme!

FK JESENÍK – SK UNIČOV 4 : 2 (2:1)

Jeseničtí starší dorostenci podruhé v sezoně porazili favorizovaný Uničov, který před tímto kolem vedl moravskoslezskou divizi o tři body před Havířovem. Díky prohře v Jeseníku ale přišel o vedoucí pozici a klesl na druhé místo. Uničov prohrál v sezoně čtyřikrát, z toho dvakrát s Jeseníkem.

Našim dorostencům se podařilo napravit středeční nezdar z domácího utkání se Vsetínem, v němž prospali první poločas a museli dotahovat čtyřbrankovou ztrátu. Téměř se to podařilo a kdyby naši hráči proměňovali šance, mohli zápas otočit, což se nakonec nepodařilo a Vsetín odjel z Jeseníku s výhrou 4:3.

Sobotní utkání mělo jiný vývoj, Jeseník bojovností a nasazením předčil kvalitního soupeře a zaslouženě vyhrál. Skóre otevřel Karel Bajza, hosté pak sice se šťestím vyrovnali, ale do poločasu vrátil domácím vedení navrátilec do týmu Petr Filip, když parádně obstřelil zeď z přímého volného kopu.

I v druhém poločase byl Jeseník aktivnější a dostával se do řady šancí. Tu největší měl Marcinov, když na malém vápně zakončoval těsně nad branku. Třetí gól ale na sebe nenechal dlouho čekat a vstřelil ho pohotovou ránou přes obránce opět Filip. Hosté ještě vykřesali naději na bodový zisk kontaktním gólem, ale v závěru pojistil jesenickou výhru druhou brankou Bajza.

Sestava: Vavrač – Žemba, Lukáč, Krátký, Obšil – Zrník, Vojtek, Filip, Žiga, Bajza – Marcinov.