Jeseník – Rapotín 4 : 3

V sobotu odehrálo naše mužstvo další přípravné tréninkové utkání. Po Velkých Losinách (prohra 4:5) přijel do Jeseníku další konkurent z krajského přeboru Jiskra Rapotín.

Oba týmy nastoupily bez několika opor, v domácí sestavě chyběl především silný střed pole při absenci Mráze a Minky, dále z různých důvodů nemohli nastoupit Bráblík, Zrník, Kysela nebo gólman Pastucha. Soupisku tak doplnili dorostenci Červeňák, F.Kmínek, Krézek, Tulis a náhradní gólman Malysa. Do branky se postavil na zkoušku někdejší jesenický gólman z divizní éry Jiří Červenka, který je momentálně hráčem Vápenné.

Jeseník se po deseti minutách ujal vedení 1:0 zásluhou Plháka, který hrál s velkou chutí. Hosté vyrovnali nešťastným zásahem Cekurase, který nechtěně strazil míč do vlastní brány. Ještě před poločasem vrátil domácím vedení Červeňák, který na pravém křídle svojí rychlostí dělal velké problémy rapotínské defenzívě.

Po změně stran se hostům podařilo znovu vyrovnat, když se ve vápně prosadil kanonýr Ševčík. V 70. minutě se podruhé mezi střelce zapsal Cekuras, tentokrát ale do té správné sítě: na bližší tyči si naskočil na Plhákův rohový kop a hlavu poslal Jeseník do vedení 3:2.

Pět minut před koncem na mokrém terénu uklouzl Křivohlávek a rapotínský Jankovič mohl jít sám na branku. Proměnil a vyrovnal na 3:3. Jenže poslední slovo měli opět domácí: po rychlé přímočaré akci se k zakončení na hranici šestnáctky dostal Plhák a jeho tečovaná střela zapadla do sítě. Další kuriozní gól rozhodl o jesenickém vítězství.

Další utkání hraje Jeseník v sobotu 29. 5. na domácím stadionu proti FK Město Albrechtice (účastník I.B třídy Moravskoslezského kraje). Začátek v 10:30.

Branky: 10. Plhák, 33. Červeňák, 70. Cekuras, 88. Plhák – 21. vlastní (Cekuras), 60. Ševčík, 85. Jankovič.

Sestava: Červenka (60. Malysa) – Cekuras, Janíček, Křivohlávek, Vavrač (60. Tulis) – Červeňák (60. Krézek), Horák (46. F. Kmínek), Cundrla, Plhák, Planý – Bříza.