Jeseník vítězem okresní ligy

Neoficiální soutěž, která se stala malou náhradou za zrušenou dohrávku, skončila pro naše mužstvo v sobotu odpoledne domácím utkáním s Bernarticemi. Jeseník zvítězil 7:1 a s plným bodovým počtem vyhrál soutěž.

Bernartice přijely hrát rychlý útočný fotbal a v prvním poločase bylo všechno otevřené. Skóre sice otevřel domácí Červeňák, ale brzy vyrovnal střelou zpoza šestnáctky Žiga. Ještě do přestávky vrátil vedení Jeseníku Bříza, který byl na konci krásné kombinační akce.

Jeseník hrál v kombinované sestavě s dorostenci, ale hlavně s jediným náhradníkem, kterým byl druhý gólman Červenka – připravený do pole. Když se pak ve 30. minutě zranil Vavrač, naběhl „Červ“ na hrot útoku a v druhém poločase se také zapsal mezi střelce. Nepříjemné zranění utrpěl v bernartické sestavě i gólman a rovněž musel střídat. Když dal Jeseník brzy po přestávce díky Planého individuální akci gól na 3:1 a o minutu později proměnil stejný hráč penaltu po faulu na Břízu, bylo o osudu utkání definitivně rozhodnuto. Jeseník do konce utkání přidal ještě tři góly a po výhře 7:1 se stal celkovým vítězem okresní ligy.

Ta skončí v neděli odpoledne utkáním Řetězárna – Žulová.

Jeseník – Bernartice 7 : 1 (2:1), branky: Bříza 2, Planý 2, Červeňák, Zrník, Červenka.

Sestava domácích: Pastucha – Bráblík Michal, Janíček, Sytař, Tulis – Červeňák, Vavrač (30. Červenka), Horák, Zrník – Planý, Bříza.