Želatovice – Jeseník 2 : 5

Domácí neúspěch se Zábřehem zapomenut. Jeseník přivezl cenné body ze Želatovic a i bez několika opor předvedl výborný fotbal.

Do Želatovic k druhému kolu krajského přeboru nejel Jeseník v dobrém rozpoložení. Na vině nebyla jen nevydařená domácí premiéra se Zábřehem (2:3), ale především vlna absencí, která postihla mužstvo hned na začátek sezony. K dlouhodobě zraněnému Cundrlovi se přidali Kysela s Planým, z jiných důvodů pak chyběli i středoví tvůrci Mráz s Plhákem a stále i gólman Pastucha. Na lavičce tak seděli pouze mládežnici Tulis se Sytařem a navíc Kutal nastoupil rovněž se zdravotními problémy.

Byl to ale posledně jmenovaný, kdo „udělal“ tento zápas. Mezi střelce se sice nezapsal, ale svými průniky připravil nejednu gólovou situaci a asistencemi se podílel na dvou brankách.

Čekala se aktivita domácích a ti skutečně už po minutě měli tutovku, kterou Červenka zázračně vytáhl ramenem. Jak by se zápas vyvíjel, kdyby? V páté minutě ale udeřilo na druhé straně, kdy Bříza nadvakrát uklidil do brány Kutalovu přihrávku. Domácí tým, který v prvním kole doma ztratil body v derby s Brodkem, v průběhu první půle sice tlačil, ale působil nervozně a nejistě a navíc narazil na spolehlivého Červenku mezi jesenickými tyčemi. Hosté mohli své vedené také pojistit, Kutal měl dvě šance, Bříza jednu.

Druhý poločas přinesl bláznivý průběh a šest branek. Nejprve Želatovice v rozmezí tří minut otočili skóre a pak se totéž povedlo Jeseníku, který ještě dvanáct minut před koncem prohrával. Klíčové se ukázalo rozhodnutí posunout stopera Křivohlávka do útoku – ten vyrovnávacím gólem vrátil Jeseník do hry a závěr byl mistrovsky zvládnutým představením. Opaření domácí se na nic nezmohli a z vlastního hřiště si odnesli nečekaný debakl.

Jak padaly góly:

5. minuta 0-1: Kutal nezadržitelně proniká do vápna, předkládá gólovou přihrávku Břízovi a ten sám před brankou proměňuje.

58. minuta 1-1: Domácí pronikají po pravé straně, nebezpečný míč Cekuras lehce tečuje mimo pokutové území, ale z druhé vlny pálí Mohapl a krásná střela znamená vyrovnání.

61. minuta 2-1: Bráblík se snaží odstavit o míče Jemelku, ten vyhrává souboj a prostřeluje Červenku. Domácí jdou do vedení.

78. minuta 2-2: Tulis u půlicí čáry posunuje na Křivohlávka, který se elegantně zbaví strážce a řítí se sám na branku. Zakončení už není tak elegantní, ale o to přesnější – bodlem posílá míč k tyči.

82. minuta 2-3: Bráblík z rohu šestnáctky centruje na vzdálenější tyč, kde nabíhá Bříza a svým druhým gólem otáčí zápas.

89. minuta 2-4: Domácí už riskují a Jeseník má otevřená vrátka. Kutal si pohrál s obránci a přesně nachází nabíhajícího Bráblíka, který pojišťuje jesenické vítězství.

90. + 2. minuta 2-5: Už v nastaveném čase Bříza vysunuje Kutala, ten jde ve dvojici s Tulisem na jediného obránce a přečíslení zakončuje Tulis střelou mezi nohy gólmana.

Sestava: Červenka – Bráblík, Cekuras, Křivohlávek, Vavrač – Červeňák (74. Sytař), Janíček, Minka, Zrník (69. Tulis) – Kutal, Bříza.

Další utkání hraje naše mužstvo doma proti BRODKU U PŘEROVA, v sobotu 14. srpna od 17:00.