Jeseník – Kozlovice 4:3 (1:3)

Velký obrat po bojovném a kolektivně zodpovědném výkonu ukázali naši dorostenci v prvním domácím utkání nové sezony.

Pro naše dorostence má tohle být překlenovací sezona, aby se mladí zapracovali, nasbírali zkušenosti a otrkali se proti starším a statnějším soupeřům. Po dvou kolech ale můžeme konstatovat, že Jeseník bude dost možná schopen s každým hrát vyrovnanou a otevřenou partii. Ukázal to hlavně druhý domácí zápas proti kvalitnímu soupeři z Kozlovic.

Po odchodu individualit a rozdílových hráčů Krézka, Kmínka a Červeňáka do Šumperka, který se stal ligovým, panovaly trochu obavy z toho, jak budou vypadat výkony jesenického dorostu v krajském přeboru. Paradoxně však ztráta klíčových opor mohla ostatním prospět – mužstvo působí týmově, nikdo se nespoléhá na schopnosti jednotlivců, všichni bojují jeden za druhého. Proti Kozlovicím to ovšem chtělo ještě pořádný kus štěstí. Po prvním poločase hosté vedli 3:1 a zahodili řadu dalších šancí – což ovšem platí i o Jeseníku.

Po změně stran předvedli domácí velkou jízdu s velkolepým obratem. K vidění byl oboustranně výborný fotbal. Hosté po dvaceti minutách vedli 3:0 a zdálo se, že mají utkání zcela pod kontrolou. Možná pak ale z jejich strany došlo k podcenění situace, každopádně domácí nakopl gól Samuela Planého před přestávkou. Vrcholným číslem utkání byl na začátku druhé půle úchvatný zápis Jirky Kubánka, který pumelicí z dálky zařídil kontaktní branku. V 73. vyrovnal Matěj Valíček a šest minut před koncem přišla již vítězná trefa Adama Polčáka.

Bude zajímavé sledovat další počínání tohoto týmu, který nemá co ztratit a může i dál příjemně překvapovat.