Jeseník – Litovel 2 : 1

Na čtvrtý pokus se jesenickým fotbalistům konečně podařilo zvítězit na domácím stadionu. Po sérii remíz a bezbrankových výsledků domácí prolomili střelecké trápení díky gólům Cekurase a Kutala si připisují druhou výhru v sezoně.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Navzdory absencím zkušenosti a kreativity (Minka, Plhák, Vavrač, Mráz) Jeseník zaslouženě zvítězil nad houževnatým a bojovným soupeřem, který byl v úvodu aktivnější a po pěti minutách musel Červenka likvidovat nebezpečnou střelu Dragona. V 16. se ale radovali domácí, když Kutalův rohový kop obránci přizvedli, na zadní tyči vrátil míč před branku Mlynář a zády k brance stojící Cekuras technickým obstřelem poslal míč obloukem elegantně do horního rohu. Jeseník ukončil čekání na gól, které trvala zhruba dvě stě minut.

To už hrál tým bez zraněného Břízy, který musel střídat po deseti minutách. V závěru poločasu Jeseník stále častěji hrozil z rychlých protiútoků, které se hostům jen s velkým vypětím sil dařilo zastavovat. Z několika náznaků šancí ale nic nebylo. Ještě chvíli po změně stran Jeseník pokračoval v aktivitě, ale postupně přebírali otěžě zápasu hosté, kteří v poslední čtvrthodině vyvíjeli velký tlak na domácí obranu. V největší příležitosti pomohla Červenkovi branková konstrukce.

Tříbodovou pojistku udělal v 81. minutě Kutal, k němuž se odrazil špatně odkopnutý balon a domácí útočník se sám před brankářem nemýlil. Jeseník se zklidnil dvoubrankovým náskokem a kontroloval závěr utkání. Červena už už sahal po třetí nule v řadě na kontě inkasovaných branek, když v nastaveném čase zapomenutý Bednář pálil v gólové pozici k tyči, jeseničtí obránci míč zblokovali, ale ten přece jen o kousek přešel brankovou čáru.

Jeseník zaslouženě zvítězil a za týden jede do nedalekých Velkých Losin.

FOTKY Z UTKÁNÍ

Branky: 16. Cekuras, 81. Kutal – 90.+.1 Bednář.

Sestava: Červenka – Bráblík, Mlynář, Cekuras, Tulis (72. Horák) – Kysela, Janíček, Křivohlávek, Zrník – Bříza (10. Planý), Kutal.