Velké Losiny – Jeseník 1:3 (1:1)

Oboustranně výborné utkání postavené na útočném fotbalu dospělo do překvapivého výsledku. Jeseník veze všechny body z Velkých Losin.

Náš tradiční soupeř v krajském přeboru a zeměpisně nejbližší výjezd. Velké Losiny se musely vypořádat s absencí dvou vykartovaných stoperů, ani Jeseník nebyl kompletní, na což jsme si ale v této sezoně už tak nějak zvykli.

Hrál se dobrý fotbal, žádné vyčkávací šachy. Domácí obranu nebezpečně provětrával rychlý Kutal, který poprvé utekl v 5. minutě, obešel i gólmana Hatalu, ale mířil z úhlu mimo odkrytou branku. O chvíli později domácí brankář kryl nebezpečnou střelu Bouchala, který si prožil svou premiéru po návratu z divizního Šumperku.

Pak přišly chvíle Velkých Losin, které začaly důsledně presovat jesenickou rozehrávku a před Červenkovou brankou vzniklo několik nebezpečných situací. Domácí tlak vyvrcholil ve 23. minutě, kdy důrazem v brankovišti dotlačil míč do sítě Mátl.

Vyrovnání přišlo nečekaně v poslední minutě poločasu, kdy si na skvěle kopnutý roh Planého naskočil Horák a hlavou poslal balon k tyči.

Hned v úvodu druhého poločasu vyslal Janíček dlouhou kolmici na Kutala, který od půlicí čáry postupoval sám a podél vybíhajícího Hataly poslal míč po zemi přesně – 1:2. O chvíli později Kutal znovu letěl sám na bránu, souboj s domácím gólmanem ale tentokrát prohrál. Na druhé straně si hosté zhluboka oddechli při dvou domácích tutovkách a i v dalších situacích jsme měli velkou porci štěstí. Domácí se hnali za vyrovnáním, jenže v 67. minutě neuhlídali další jesenickou akci: Plhák se prosmýkl mezi obránci, na Hatalu sice nevyzrál, ale vyražený balon vrátil do prázdné brány znovu Kutal.

Domácí v závěru sice tlačili a několikrát se přiblížili ke kontaktnímu gólu, ale buď mířili nepřesně, nebo hosté jejich pokusy obětavě blokovali. Zároveň s každou ubráněnou akcí hrozil Jeseník rychlým brejkem a tak se hrálo atraktivně „nahoru – dolů“ až do posledních minut.

Ke kvalitě utkání přispěl výborným výkonem také rozhodčí Šrejma.

Jeseník dosáhl druhého vítězství v řadě. A odmyslíme-li si neúspěchy v penaltových loteriích, držíme v tuto chvíli již šest kol neporazitelnost. Za týden se pokusí Jeseník potvrdit body doma s Lutínem.

Branky: 23. Mátl – 45. Horák, 48. a 67. Kutal

Sestava: Červenka – Bráblík, Křivohlávek, Cekuras, Zrník – Kysela, Janíček, Horák, Bouchal (71. Tulis) – Planý (46. Plhák), Kutal.