JESENÍK – LUTÍN 2:6

Po dvou výhrách dostal fotbalový Jeseník tvrdou lekci v domácím utkání s Lutínem. Ten přitom v dosavadních sedmi kolech sbíral body jen za remízy a úspěšné penaltové rozstřely a prvního řádného vítězství v sezoně se dočkal až v Jeseníku.

FOTKY ZDE

Špatně koncentrovaný a nepřipravený domácí tým se nedokázal v prvním poločase vypořádat s nátlakovou hrou soupeře, který důrazným presinkem získával před jesenickou brankou zajímavé situace. Velké množství ztrát a špatných rozehrávek šly ruku v ruce s nedůsledným bráněním

Standardních situací, v nichž hosté využili výškovou převahu. Tři ze čtyř inkasovaných branek v první půly padly jako přes kopírák: prudký přesný centr, náskok lutínského hráče a tvrdá hlavička přesně k tyči. Po pětatřiceti minutách domácí prohrávali 0:3, pak sice Cekuras vykřesal naději, když po rohu rovněž hlavou snížil, ale na konci poločasu si hosté vzali zpět tříbrankový náskok.

Ten po změně stran bez problémů hlídali, navíc v 62. minutě kapitán Vymazal dloubákem obstřelil Červenku a Lutín vedl už 5:1. Druhý čestný úspěch Jeseníku zaznamenal Mráz z přímého kopu, když poslal míč technickou střelou kolem zdi do sítě. Poslední slovo ale měli hosté – v nastaveném čase se trefil střídající Pavlík. Ještě předtím Jeseník zahodil tři stoprocentní gólové šance – nejprve Plhák ve výborné pozici promáchl do prázdna, další dvě šance lutínská obrana v závaru v brankovišti zblokovala.
Zajímavostí zápasu byl bratrský střet Honzy a Ríši Zrníkových. Druhý jmenovaný od léta obléká lutínský dres a zapsal se mezi střelce třetím gólem.

Zatímco hostům vyšlo vše, na co sáhli, domácí tým se po výborném výkonu ve Velkých Losinách vrátil nohama zpátky na zem.

Branky: 39. Cekuras, 69. Mráz – 13. a 24. Konečný, 34. Zrník R., 43. a 62. Vymazal, 90. Pavlík.

Sestava: Červenka – Bráblík, Křivohlávek, Cekuras, Tulis (54. Vavrač) – Planý, Janíček (37. Horák), Plhák, Mráz, Zrník – Kutal.

FOTKY ZDE