Ústí – Jeseník 0 : 1

Nejlepší možná odpověď na nevydařený domácí debakl s Lutínem. A zároveň rázné umlčení kritiky. Jeseník veze tři body z horké půdy v Ústí, a to ne po nějakém šťastném upachtěném bránění s jedním náhodným zásahem. Zasloužené vítězství zařídil devět minut před koncem Mráz.

Hosté byli od začátku hodně aktivní a už v 5. minutě měl gólovku na noze Kutal a těsně minul. Stejný hráč pak v 15. minutě nastřelil tyč. V prvním poločase byl k vidění oboustranně útočný fotbal, Jeseník byl nebezpečnější, do kabin se ale šlo za bezbrankového stavu.

Po změně stran se jesenická hra změnila v tuhý boj s vlastními silami. Vinou řady absencí odjel tým do Ústí s jediným náhradníkem a hráčům rychle docházely síly proti soupeři, který měl k dispozici pět střídání.

Rozhodující moment přišel v 81. minutě: Kutal vysunul Horáka, který v pádu stačil poslat míč pod sebe na hranici šestnáctky, kam si naběhl Mráz a jeho okamžitá rána zaplula přesně k tyči.

V euforii pak hosté bránili těsné vedení. Navrátilec mezi tři tyče Pastucha posbíral všechny centry a působil velmi jistým dojmem. V jediné nebezpečné situaci domácí naštěstí selhali s nepřesným zakončením. Jeseník uhájil náskok a potvrdil trend tohoto podzimu: když se od nás nic moc nečeká – vítězíme. Z venkovních výjezdů navíc Jeseník nasbíral už dvojnásobek bodů oproti domácím utkáním.

Branka: 81. Mráz

Sestava: Pastucha – Bráblík, Vavrač, Cekuras, Zrník (46. Tulis) – Planý, Minka, Horák, Mráz, Kysela – Kutal.